Корнелия Нинова: Историческата истина е една и не може да бъде пренебрегвана и преиначавана

Корнелия Нинова: Историческата истина е една и не може да бъде пренебрегвана и преиначавана
Борисов мълчи за думите на Заев, че Илинденското въстание е македонско

„Изчаках няколко дни премиерът да реагира на думите на македонския му колега Зоран Заев, че „Илинденското въстание е македонско“, но той мълчи и до днес.

Затова поемам отговорността да кажа следното: личното ми приятелство с г-н Заев, общите идеи и съвместната работа между БСП и СДСМ, общото бъдеще на двете страни като част от Европейския съюз и НАТО са много важни и ние държим на тях, но историческата истина е една и не може да бъде пренебрегвана и преиначавана“.

Това написа във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че разбира сложната вътрешнополитическа ситуация в Република Македония, предстоящия референдум и деликатните баланси, но подчерта, че те не трябва да се решават за сметка на България и да не се поставят на изпитание крехките основи на добросъседството, градени с труд и надежда през последната година.

„Призовавам премиера Борисов да се откаже от политиката на мълчаливо съгласие с такива изявления, защото по-късно това може да се върне като бумеранг срещу България“, заявява още Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!