«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова и Антон Кутев бяха отстранени от заседание

Корнелия Нинова и Антон Кутев бяха отстранени от заседание.Председателят на ПГ на #БСПзаБългария
 Корнелия Нинова и зам.-председателят на парламентарната група на левицата Антон Кутев бяха отстранени от заседание.

Това се случи след искане на опозицията министър-председателят Бойко Борисов да дойде в НС и да обясни какво точно има предвид, като заявява пред медии, че в парламента има наркотрафиканти и хора, купували гласове.

„Беше направен безпрецедентен пореден опит от председателя на Народното събрание – да се налага цензура, да се ограничава възможността българската опозиция да говори, народните представители от #БСП да поставят актуалните въпроси.

В знак на протест, напускаме днешното заседание на НС“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев пред журналисти в парламента.

Той подчерта, че парламентарната група на „БСП за България“ започва подписка и процедура по искане оставката на председателя на НС Димитър Главчев.

„Настояваме да бъдат отменени наказанията, които той наложи днес на Корнелия Нинова и Антон Кутев. Българската опозиция и нейният глас няма да бъдат запушени.

Ще продължим да отстояваме свободата и демокрацията в страната“, категоричен е Бойчев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Oставката на председателя на НС Димитър Главчев

Председателят на ПГ на #БСПзаБългария Корнелия Нинова и зам.-председателят на парламентарната група на левицата Антон Кутев бяха отстранени от заседание. Това се случи след искане на опозицията министър-председателят Бойко Борисов да дойде в НС и да обясни какво точно има предвид, като заявява пред медии, че в парламента има наркотрафиканти и хора, купували гласове.„Беше направен безпрецедентен пореден опит от председателя на Народното събрание – да се налага цензура, да се ограничава възможността българската опозиция да говори, народните представители от #БСП да поставят актуалните въпроси. В знак на протест, напускаме днешното заседание на НС“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев пред журналисти в парламента. Той подчерта, че парламентарната група на „БСП за България“ започва подписка и процедура по искане оставката на председателя на НС Димитър Главчев. „Настояваме да бъдат отменени наказанията, които той наложи днес на Корнелия Нинова и Антон Кутев. Българската опозиция и нейният глас няма да бъдат запушени. Ще продължим да отстояваме свободата и демокрацията в страната“, категоричен е Бойчев.

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 15 ноември 2017 г.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *