«
»
FacebookGoogle+

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРТНЬОРИ НА БОРИСОВ МУ ОБРЪЩАТ ГРЪБ

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРТНЬОРИ НА БОРИСОВ МУ ОБРЪЩАТ ГРЪБ
Корнелия Нинова: За нас това е поредният провал във външната политика на правителството на Бойко Борисов. Той смени Ирина Бокова с Кристалина Георгиева.

„С това унижи България пред света и ни лиши от възможността да имаме българин на най-високия пост в ООН.

Сега ще бъдем лишени от възможността да имаме зам.-председател на Комисията и ще ни се отнеме ресорът „Бюджет и финанси“, който е най-важният”.

Това заяви пред медиите в Шумен лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й вероятно на България ще бъде даден по-маловажен ресор, от което губи държавата. “Това показва едно – дори и европейските партньори на Бойко Борисов му обръщат гръб, след като отнемат на България тези възможности.

Ако задкулисната сделка е този пост да бъде зает от г-н Плевнелиев, това пък показва, че изобщо не ги интересува националният интерес на България, а просто гледат да си уредят лично топли местенца в Европа”, каза още Нинова.

Тя бе категорична, че във всички случаи губещата е България, отговорността е на премиера Борисов. “Затова го призовавам, докато не приключат изборите, да не обсъжда и да не номинира българин за този пост, защото той вече няма моралното право да го прави. Очевидно европейските му партньори му обръщат гръб и наказват България.

Тук, след изборите, вероятно ще има нова политическа конфигурация, така че нека да минат те и тогава да се решава”, заяви председателят на левицата.

Нинова не скри съмненията си, че Ангела Меркел има претенции към освободения от Кристалина Георгиева пост и той ще бъде зает от германец.

“Предстои новият програмен период, бюджетът е най-важното звено, най-важният ресор, така че Германия иска да си го вземе. На нас ще бъде дадено нещо по-маловажно. Отново е пренебрежително отношение към България, показателно лично към премиера, защото това е неговото семейство, на ЕНП и губещи сме ние”, каза още Корнелия Нинова.
Източник: novinata.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *