FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: И концесията на Летище „София“ ли е задкулисна сделка?

Корнелия Нинова: И концесията на Летище "София" ли е задкулисна сделка?
Ако народът ни даде доверие, я отменяме

„Управляващите раздават националното богатство като за последно. За пореден път  управляващите промениха закона,  за да облекчат даването на Летище „София“ на концесия.

Това е раздаване на националното богатство като за последно“. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред БСТВ.


Тя коментира, че има стратегически обекти от националната сигурност, които трябва да останат държавна собственост, а Летище „София“ е такъв обект.

„Внесохме закон, с който да бъде забранено концесионирането на летища, плажове, важна инфраструктура. Беше отхвърлен от управляващото мнозинство. Не само това, но сега променят закона, за да дадат по-лесно летището“, категорична бе Нинова. Лидерът на социалистите каза още, че  има три въпроса към новата тройна коалиция ГЕРБ, ДПС, ОП.

„Към ДПС – ако опрощаване задълженията на мюфтийството е въпрос на национална сигурност, най-голямото летище на България не е ли въпрос на национална сигурност? Към ГЕРБ – вярна ли е информацията, че зад един от концесионерите стои турска фирма? И това ли е част от сделка?

Към ОП – къде сте? Защо мълчите? Властта ли ви е по-сладка или националният интерес? Преди време заявих: ако народът ни даде доверие да управляваме, ще отменим концесията. Потвърждавам го отново“, каза още Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!