«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова и партийни лидери от Вишеградската четворка oбсъждат обща декларация по основни проблеми на ЕС

Корнелия Нинова и партийни лидери от Вишеградската четворка oбсъждат обща декларация по основни проблеми на ЕС
Лидерите на партии от 4-те държави на Вишеградската четворка-Полша, Унгария, Чехия и Словакия, плюс България и Хърватия обсъждат обща декларация, касаеща въпросите на миграция, Европейска прокуратура, екология, кохезионна политика, двойни стандарти при храните и многогодишната финансова рамка на Европейския съюз. Корнелия Нинова зави пред тях:

“От 4 години се борим срещу второ качество храни, което се продава на българския пазар. Не сме съгласни с двойните стандарти спрямо нашите и другите европейски граждани. Готови сме с правила, които да гарантират равнопоставеност на всички в Европейския съюз”.

Тя коментира и Пакта за миграция: “Позициите на Вашите правителства, на Словакия, Полша, Унгария, Чехия и Хърватия, са ясни – не подкрепят Пакта. Българското правителство първоначано заяви, че го подкрепя. След нашата остра реакция обявиха, че тепърва ще се дискутира.


Все още не е ясно правителството на Бойко Борисов каква позиция ще заеме в Мароко. Нашата, на БСП е против Пакта”, заяви Нинова.

По думите й с него се заличава разликата между легални и нелегални мигранти, стимулира се миграцията, дори и по екологични причини.

“Това изправя Европа пред опасност от допълнителни разделения”, каза още председателят на БСП. Тя предложи в декларацията да бъде записано, че е по-добре средствата, с които се увеличава европейският бюджет за интеграция на мигрантите, да бъдат инвестирани в страните им на произход за подобряване на икономическото и социалното им положение там.

“Ние споделяме необходимостта от мерки за подобряване на екологичните стандарти, но държим те да бъдат съчетани със защита на работниците във въгледобива и отчитане икономическата среда на всяка държава-членка”- каза председателят на БСП. Корнелия Нинова призова колегите си от Източна и централна Европа да се обединят около общи позиции.

“Всяка от нашите държави има своите специфики, но общият ни интерес диктува в момента да търсим съмишленици и да бъдем заедно по тези важни, за Европа и за нашите народи, въпроси. Фактът, че на първата среща в Братислава бяхме 4-имата от Вишеградската четворка плюс България, а сега към нас се присъединява и Хърватия, показва, че сме на прав път. Надявам се на следващата среща, в началото на 2019, нашата група да се увеличи”, заяви Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!