Корнелия Нинова: Кметовете на БСП работят за жителите, а тези на ГЕРБ – за роднините и фирмите си

Корнелия Нинова: Усетихте ли в семействата си излишъка в бюджета и преборената контрабанда?

„Вчера г-н Цветанов се похвалил пред вас как правителството се е преборило с контрабандата и събрало милиарди в хазната.

Има и икономически растеж. Като добавим и десетте милиарда заеми на ГЕРБ, в бюджета има много пари. Имам простичък въпрос към вас: вие какво усетихте в семействата си от това държавно благосъстояние?

Има ли приличен път до вашето село, а здравна служба, линейка и аптека? По-спокойни ли сте нощем, че някой няма да ви нападне и пребие в дома ви? По-лесно ли си плащате сметките и намаляха ли ви вересиите в магазина?“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща със симпатизанти в с. Стефан Караджа, където с нея бе кандидатът за кмет на Вълчи дол Людмила Петкова. Тя призова събралите се  да кажат  три неща от техния живот, които сега са по-добре отпреди и веднага би оттеглила критиките към правителството на Борисов.

„Ако не искате това да продължава, да се хванем заедно и да го променим“, каза още тя. Нинова подчерта, че кметовете на БСП няма да обещават чудеса и даде  примери. Тя подчерта, че от 2009 г. досега управлението на ГЕРБ е закрило 17 болници.

„Община Гоце Делчев, с наш кмет, осигури 5 милиона, за да си спаси общинската болница от закриване. Община Трън, също управлявана от ГЕРБ, влезе във водна асоциация по заповед „отгоре“ и цената на водата там скочи с 20 ст. Община Кресна, чийто кмет е от БСП, не го направи и цената за населението не се увеличи. Наш кмет на малка община – Тунджа, премахна таксите за ясли и детски градини и там семействата не плащат нищо.

Само на около 70 км. оттам, в община Ямбол – голяма община с финансови възможности, управлявана от ГЕРБ, таксите са 38 лв“, обясни председателят на БСП. Тя бе категорична, че разлика има – кметовете на БСП работят с каквото могат да помогнат за жителите на общините си.

„Кметовете на ГЕРБ помагат на роднините и фирмите си – вижте суджука, вижте Хасково. Вижте общинските им съветници в Ботевград – ще се избият помежду си за пари и далавери. Мислите ли, че ги е грижа за вас?“, попита Корнелия Нинова. Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!