«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Коалиция ГЕРБ- БСП- израснаха, но недостатъчно

Корнелия Нинова: Коалиция ГЕРБ- БСП- израснаха, но недостатъчно
По отношение на коалиция ГЕРБ – БСП, очевидно ГЕРБ са поумнели малко от времето, когато се молеха Деница Златева да бъде министър, а аз да бъда председател на парламента.

Но недостатъчно поумнели. Ще ги изчакаме да пораснат още малко. Какво имам предвид. Мотивите да не искат голяма коалиция са, че БСП са лоши. Мотивите за това- да не се правят големи коалиции, според нас, са много по-сериозни и държавнически.  А те са – в една демокрация трябва да има управление и да има  опозиция. И когато управлението и опозицията се слеят, опозиция става народът. На второ място- в една демокрация трябва да има дясно и ляво.

Защото има дясно и ляво мислещи хора. И когато те се слеят и препокрият, се раждат популисти, националисти и други. ГЕРБ да узреят за мисълта, че не можеш до 8 часа на предизборния ден да обещаваш нещо на хората, в името на народа, и на другата сутрин да се обединиш с опонента си, в името на властта и парите. Това са принципни разбирания- защо не трябва да има голяма коалиция, а не само защото едните или другите са лоши.

Това е нашето разбиране. За нас този въпрос е решен окончателно. Това, че и те сега направиха малка стъпка в тази насока, е добре. Но наистина трябва да извървят още много до държавническото мислене, защо не трябва да има голяма коалиция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *