Корнелия Нинова: Критикуващият грешките на Европа е повече европеец, отколкото този, който ги приема мълчаливо

Корнелия Нинова: Критикуващият грешките на Европа е повече европеец, отколкото този, който ги приема мълчаливо
Когато народът реши, че българските социалисти трябва да управляват страната, политиките за младите хора ще бъдат факт

„Този, който критикува грешките на Европа, особено, когато тя се управлява от десни партии, е повече европеец, отколкото този, който приема тези грешки мълчаливо.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещата си с лидери на младите социалисти от цяла Европа, която се провежда в София.

Тя отчете, че опонентите на БСП са им лепнали етикет, че са антиевропейска партия. „Например, защото поставих въпроса да няма двойни стандарти в храните и казах- искам моят, българският народ, да бъде равнопоставен на другите народи, да няма двойни стандарти.

Обвиниха ни, че това е антиевропейско говорене“, коментира Нинова. Според нея да критикуваш и да предлагаш алтернатива- означава, че търсиш развитие. Тя посочи, че БСП иска единна и силна Европа, както и равни възможности за европейските граждани.

„Когато народът ни реши, че българските социалисти трябва да управляват страната, политиките за младите хора ще бъдат факт.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещата си с младежи от цяла Европа в София. „Ще бъдем по-силни, ако заедно се обединяваме и прилагаме такива политики и предложения във всички държави в Европа.

За целта- трябва да ангажираме младите хора в такава политика. В България много от младите не се интересуват от политика. Направихме едно проучване- защо това е така. Най-много от тях ни отговориха, че никой не ги пита“, коментира Нинова.

Тя посочи, че не споделя мнението, че мигрантите ще решат демографските проблеми. „Казвам го, защото за нас и за много от вашите държави, демографската катастрофа е проблем.

Бих искала, чрез въпроса за демографията, да премина към младежките политики, защото един от начините за решаване на този проблем е политика към младите, към семействата, към децата“, коментира Нинова.

Тя подчерта, че в България правителството не води политика за младите семейства. „Това, което ние предлагаме, като законодателство и като политики, се отхвърля без сериозни аргументи.

Например- семейно подоходно облагане с облекчаване на данъци за млади семейства с две и три деца – да плащат по-малко данъци“, допълни Нинова. Тя посочи, че друг проблем, който трябва да се решава, е корупцията.

„За съжаление,  ние сме на първите места по корупция и чувството за несправедливост у хората е още един голям проблем за политиците“, допълни Нинова.

Тя посочи, че всяка държава решава този проблем със собствени средства и законодателство, но има и трансгранични престъпления. „Надяваме се общата европейска прокуратура да ги решава“, коментира Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!