Корнелия Нинова към възрастните хора: Гарантирам ви, че ще имате Закон за възрастните хора, преизчислени пенсии и премахване на тавана на пенсиите

Корнелия Нинова към възрастните хора: Гарантирам ви, че ще имате Закон за възрастните хора, преизчислени пенсии и премахване на тавана на пенсиите

„Благодаря ви за усилията, които дадохте за градежа на България. Благодаря за това, че младостта ви е минала в строителство на икономиката, здравеопазването, образованието и селското стопанство.

Днес ви поздравяваме с уважение, но споделяме и тревога, че както дадохте младините си за България, старините ви днес не са леки“.

Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на тържественото честване на 1 октомври – Международен ден на възрастните хора. Тя добави, че близо милион и половина пенсионери живеят  на прага на бедността.

„Знаем, от какво имате нужда – от Закон за възрастните хора, преизчисляване на всички пенсии, увеличаване на вдовишката добавка и отпадане на тавана на пенсиите“, каза още лидерът на левицата. Тя добави, че преизчисляването на пенсиите и Законът за възрастните хора са внесени от БСП в Народното събрание, но те са отхврълени от мнозинството.

„Гарантирам, ви че ще имате закон, преизчислени пенсии, други вдовишки надбавки и премахване на тавана на пенсиите, защото не е вярно, че това не е възможно, не е вярно и че няма средства“, категорична бе Корнелия Нинова.

Тя допълни, че средства има, както е имало и през 2008 г., когато са преизчислени всички пенсии. „Воля и желание са необходими, както и  всички ние да прогледнем за това поколение, което живее на прага на бедността и мизерства, а ни даде живота си“, заяви още лидерът на левицата. Корнелия Нинова призова всички институции да  дадат пример- що е солидарност и справедливост.

Тя каза, че нито е солидарно, нито е справедливо- заплатите на всички  народни представители и представители на държавните институции да се увеличават автоматично с ръста на средните заплати, а пенсиите да бъдат забравени. „С това, което правим, губим не само майките и бащите си, а нанасяме сериозен удар по това- да имаме солидарно и справедливо общество“, изтъкна Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!