Корнелия Нинова: Магистралите са най-голямата кражба в държавата, конкурира ги кражбата в санирането

Корнелия Нинова: Магистралите са най-голямата кражба в държавата, конкурира ги кражбата в санирането
Корупцията ни ограбваше, а сега – и убива

„Има ли смелост премиерът Борисов да каже, че строи пътища и магистрали така, че хората загиват по тях, както досега се хвалеше  с пътищата, които строи правителството. Трябва да бъде поета политическа отговорност на най-високо ниво. Виновникът за такива ситуации е само един и това е правителството на Бойко Борисов и той персонално”.

Това заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Тя добави, че  гордостта на премиера – магистралите, са най-голямата кражба в държавата, конкурирайки се със санирането.

„Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата, защото невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов”, категорична бе Нинова. Тя се обърна към всички българи и заяви, че това не може да продължава повече така. „Чувам, че  днес колеги поискали да се извадят всички договори на фирма „Трейс“. Добре, да ги извадим. Но една фирма ще бъде подменена с друга, защото това е система и модел на управление на държавата. Това е моделът на прехода”, каза още лидерът на левицата.  Тя добави, че ще се смени тази фирма с друга, отговорността ще бъде понесена на ниските равнища, но моделът остава. Нинова призова затова всички хора да съберат ум и сили и да сложат край на този модел, който убива невинни българи, а не просто краде от хляба им.

„Част от този модел, за който говорим и във „Визия за България“, е унищожаване на държавните институции – системно и последователно“, уточни Корнелия Нинова. Тя заяви, че Бойко Борисов унищожава държавните институции, като взема управлението на държавата еднолично и смята, че може да бъде съд, прокуратура, кмет, министър, премиер – всичко.

„За него няма закони и правила. Това показва и решението на ОбС – Царево, който касае строителство на вилно селище в природен парк „Странджа”, каза още лидерът на левицата. Тя добави, че премиерът за пореден път си е позволил да нареди на кмет да не изпълни решение на Общински съвет. „Това е абсурд в една правова и демократична държава, но не и у нас.

Разбира се, кметът бави нещата. Областният управител още повече ги бави, докато се забрави тази случка и докато се извърши поредната кражба. Няма да оставим нещата така”, категорична бе Корнелия Нинова. Тя припомни, че съветниците на БСП са гласували „против“ това застрояване и внасяме в съда жалба срещу решението на Общинския съвет. „Искаме Административния съд да спре това изпълнение и да отмени решението на ОбС – Царево.  Това е единственото нормално, правово и демократично действие”, каза още Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!