«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Народът да си върне вярата, че силата е в него

Корнелия Нинова: Народът да си върне вярата, че силата е в него

“В навечерието сме на 140 години от освобождението от турско робство. Днес даваме началото на Националния събор на БСП “ Бузлуджа 2017″ на това свято място , отдавайки почит на българските опълченци, руските воини, жителите на Стара Загора и хилядите българи, загинали с името на България на уста”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора.“

По думите й битката за Стара Загора, спасяването на Самарското знаме е символ на свободния дух, на любовта към отечеството и саможертвата за него.

„Утре десетки хиляди социалисти и симпатизанти ще се съберем на връх Хаджи Димитър, на Бузлуджа.

Тръгваме оттук, с преклонение към историята и героите си, с тревога за настоящето си и с ясено виждане какво бъдеще искаме.

Иска ми се българският народ да си върне вярата, че силата е в него, че когато пожелае нещо, може да го постигне, както предците ни вярваха, пожелаха и взеха свободата си“ Заключи Корнелия Нинова.

На събитието присъстваха и зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев, зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев,  народни представители от ПГ на левицата, общински съветници от БСП, представители на областното и общинското ръководство на БСП-Стара Загора, десетки симпатизанти и членове на партията от областта. / bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *