«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова настоя за обща позиция на ПЕС против различното качество на храните

Корнелия Нинова настоя за обща позиция на ПЕС против различното качество на храните
Нека не говорим за младите, а със самите тях. Те трябва да участват във вземането на решения

На днешното заседание на Съвета на ПЕС, което се провежда в Лисабон, лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя за обща позиция на ПЕС против различното качество на храните.

“Това ще е конкретен пример, че се борим с неравенствата в ЕС – не само сред гражданите – между бедни и богати, а и като статус на различните държави-членки”, заяви в речта си към левите лидери от Европа Нинова.


По думите й България ще поеме председателството в този ключов момент, когато ще говорим за напускането на Великобритания, за бежанската криза, за пътя, по-който трябва да вървим, за бюджета в следващия програмен период.

„Ние, българските социалисти, заедно с всички вас, изработихме своя визия за бъдещето на Европа, която се казва

„Повече социална Европа за хората”, и направихме така, че в българския парламент тази наша визия да бъде включена в общото решение на парламента, с което се приема програмата за бъдещото председателство на ЕС от 1 януари. Тоест, ние имаме своя първи реален успех в налагането на социалния стълб“, каза още Нинова.

По думите й този социален стълб обръща внимание на това, че всеки опит да се ограничи ЕС само до общия пазар, води до подкопаване на устоите му, защото те са социалните права, справедливост, равенство, благополучие на гражданите.

Според Нинова налаганата икономическа политика през последните години е превърнала гражданите от обекти в субекти, от цел на икономиката – в нейно средство. „Безработицата и липсата на перспектива пред много европейски граждани остава проблем. 17 млн. младежи са без работа днес.

И аз споделям казаното от г-н Тимерманс, че младите са бъдещето и на тях трябва да обърнем внимание. Но нека не разговаряме сами със себе си за бъдещето на младите, а да разговаряме с тях за тяхното бъдеще.

Те трябва да участват във вземането на решенията“, каза председателят на БСП.

Корнелия Нинова заяви още, че очевидно трябва да променим Европа, за да я спасим. „Тази промяна не изисква да измислим нещо генерално ново.

Просто трябва да се върнем там, откъдето тръгна Европа – от нейните изконни ценности – солидарност, справедливост и равни възможностти за всеки европейски гражданин“, завърши лидерът на БСП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!