«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Националният съвет реши да свикаме заседание на 49-ти Конгрес на 4 и 5 февруари

Корнелия Нинова: Националният съвет реши да свикаме заседание на 49-ти Конгрес на 4 и 5 февруари
Корнелия Нинова: Лагерът в Харманли е строен по времето на ГЕРБ

„Националният съвет реши да свикаме заседание на 49-ти Конгрес на 4 и 5 февруари”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция по време на провеждащото се разширено заседание на НС на БСП. Тя обясни, че НС е одобрил комисии, които да го подготвят.

„Първо, Комисията по публични политики и съветите да подготви предизборна платформа за предсрочните парламентарни избори през 2017 г. Второ, създадохме специална комисия, която да направи анализ на досегашните коалиционни предложения в БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“, каза Нинова.

„Трето, Комисията по партийна дейност да подготви проект за нов Устав на партията, който да бъде готов до края на декември“, коментира Нинова. По думите й през целия януари месец той трябва да бъде обсъждан в структурите на партията. Нинова подчерта, че е заявила пред пленума личната си позиция, която може да не бъде приета.

„Като член ще внеса предложения, част от които и сега съществуват в Устава, но са поставени алтернативно”,  каза още тя. Според нея трябва да се намери вариант да се ограничи броят мандати на народните представители до три. „С уважение към опитните колеги, с желание да се ползва приемственост и да помогнат на млади, които да предложим в парламентарната група, но част от очакванията на хората са за обновление на партията в тази посока”, коментира председателят на БСП.

Тя е категорична, че с промените в Устава новото ръководство няма намерение „да се бетонира за вечни времена”, а напротив, той много строго ще се спазва и председателят ще бъде с два мандата.

Във връзка с коалицията БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Нинова намира за некоректно поведение нa пaртньори по време нa пaрлaментaрни избори да сa заедно, a по време нa местни избори да учaствaт със свои листи и на много места да играят срещу кандидата на БСП. „Не може само целта за власт да бъде движеща”, категорична е Корнелия Нинова.

Лагерът в Харманли е строен по времето на ГЕРБ

Корнелия Нинова припомни, че лагерът в Харманли е строен по времето на ГЕРБ. “Не носи отговорност правителството на Орешарски. Вчера беше пусната една лъжа, че този лагер е изграден по онова време. Не не е, по времето на ГЕРБ е. Това, което се случва няма отношение към онези години”, категорична е тя.

„Отправяме своя упрек към колегите от ГЕРБ за допуснати грешки, които доведоха до това състояние, най-вече безконтролно влизане на нелегални мигранти от държави, където няма войни, занижен контрол, каналджийство, липса на държава на границата, неизграждане на оградата”, каза още тя. Относно мажоритарния вот е прието решение за смесена система. „Ще обясним аргументи за това какви рискове крие пълната мажоритарна система.

Ще се обърнем към БАН, Софийски университет, научни звена, които да ни направят проекти и предложения за промени в мажоритарно-смесена система, така че да постигнем волята, която народът е поискал за мажоритарно гласуване и да гарантираме държавност и работа на институциите”, обясни Нинова. По нейните думи ще се намери най-разумното решение и ще се предложи от името на парламентарната група.

Тя поясни още, че на Националния съвет бяха приети оставките от членовете на ИБ Костадин Паскалев и Юрий Асланов, а Илияна Йотова бе освободена. На тяхно място бяха гласувани Вяра Емилова, Иван Ченчев и Стоян Мирчев.
Източник: bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

1 comment

  1. купить авто до 200000 рублей Reply

    Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
    Very helpful information particularly the final section 🙂 I handle such info much.
    I used to be seeking this particular info for a very long time.
    Thanks and good luck.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *