Корнелия Нинова: Недопустимо е да има такова разминаване между информацията на КФН и на правителството

Корнелия Нинова: Недопустимо е да има такова разминаване между информацията на КФН и на правителството
„Има огромно разминаваме между това, което чухме в доклада на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн и това, което говорят различни представители на правителството. Това е недопустимо!“

Това заяви председателят на БСП за България Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

„Премиерът заяви публично, че който се е подлъгал да плаща по-евтини застраховки, си е поел риска. Би трябвало хората да очакват, че щом е по-евтино, има проблем. А зам.-председателят на КФН казва, че цената не е била дъмпингова. Кое е вярно?“, попита лидерът на БСП.

Тя припомни и твърдението на премиера, че ако държавата се намеси, ще бъде за сметка на данъкоплатците. „А г-жа Агайн твърди, че ако държавата се намеси, ще бъде за сметка на гаранционните фондове – нашия и кипърския, където вноските са правени от застрахователите, а не от данъкоплатците. Отново има разминаване“, подчерта Нинова.

„Правителството и до ден днешен твърди, че държавата не може да се намеси, освен да помага със съвети и адвокати в Кипър. А г-жа Агайн твърди и ние подкрепяме, че има начин българският гаранционен фонд да се намеси и след това да предяви своите претенции към кипърския, не само на база българското законодателство, а и на база сключения договор между двете страни“, каза още председателят на левицата.

Тя попита дали информацията от доклада на г-жа Агайн е станала достояние на министър-председателя. „Недопустимо е между изключително важна държавна институция – Комисията по финансов надзор, и правителството да има такова разминаване“, категорична е Корнелия Нинова.

Председателят на БСП подчерта, че основният въпрос е как да се помогне на тези над 250 хил. души. „Как държавата да си изпълни функциите на един регулиран пазар и да не прехвърляме отговорността на хората, които задължително са били накарани да се застраховат“, допълни Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!