«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Не може заради председателството да мълчим за корупцията

Корнелия Нинова: Не може заради председателството да мълчим за корупцията
Следващата седмица започват разговорите за вот на недоверие

Парламентарната група на БСП за България е излъчила екип, който да проведе официални разговори с представители на ВОЛЯ и ДПС през следващата седмица по вота на недоверие.

Това обяви пред журналисти в парламента председателят на левицата Корнелия Нинова. „Нашето предложение ще бъде по тема корупция.


Това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция – може да е в здравеопазване, регионално развитие, навсякъде имаме повод за това“, обясни Нинова.

По думите й вотът не е само математика, а политика, разговор за проблемите и решенията, които ще се вземат.

„Темата е изключително болезнена с тези 10 млрд. лева, които вече сме обявявали, че се крадат в държавата.

Между другото на консултативния съвет при президента председателят на една от службите ни запозна със статистика за 15 млрд. лв.“, каза още председателят на БСП.

Според нея заради тази корупция не могат да се развиват нито образованието, нито здравеопазването, нито пенсионната система.

Тя продължи, че това е огромната тема и то на фона на антикорупционното законодателство, така наречено от управляващите.

На въпрос за наближаващото председателство на Съвета на ЕС, Нинова отговори, че председателството не може да бъде оправдание да не се повдига темата за корупцията, която се вихри в страната.

„Председателството ще мине и замине, по него имаме своите предложения, но не може 6 месеца да мълчим за корупцията.

Ще бъде успех, ако тази тема не остане само в пленарна зала, но се предизвика и обществен разговор извън парламента. Искаме веднъж завинаги да започне реалната борба с корупция“, заяви Корнелия Нинова.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Вот на недоверие

ПГ на #БСПзаБългария е излъчила екип, който да проведе официални разговори с представители на #ВОЛЯ и #ДПС през следващата седмица по вота на недоверие. Това обяви пред журналисти в парламента председателят на левицата Корнелия Нинова. „Нашето предложение ще бъде по тема корупция. Това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция – може да е в здравеопазване, регионално развитие, навсякъде имаме повод за това“, обясни Нинова. По думите ѝ вотът не е само математика, а политика, разговор за проблемите и решенията, които ще се вземат. „Темата е изключително болезнена с тези 10 млрд. лева, които вече сме обявявали, че се крадат в държавата. Между другото на КСНС при президента председателят на една от службите ни запозна със статистика за 15 млрд. лв.“, каза още председателят на БСП. Според нея заради тази корупция не могат да се развиват нито образованието, нито здравеопазването, нито пенсионната система. Тя продължи, че това е огромната тема и то на фона на антикорупционното законодателство, така наречено от управляващите. „Председателството ще мине и замине, по него имаме своите предложения, но не може 6 месеца да мълчим за корупцията. Ще бъде успех, ако тази тема не остане само в пленарна зала, но се предизвика и обществен разговор извън парламента. Искаме веднъж завинаги да започне реалната борба с корупция“, заяви Корнелия Нинова.

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 2 ноември 2017 г.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!