FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Оптимист съм, че верният път е посочен, народът има сили да поеме по него и мъдрост да избере кой да го води

Корнелия Нинова: Оптимист съм, че верният път е посочен, народът има сили да поеме по него и мъдрост да избере кой да го води
„Има надежда, щом страхът и апатията отстъпват и дават път на смелостта да изразяваш различно мнение.

Това е най-стойностното в протестите на гражданите. Още преди година казахме, че една шайка е поробила собствения си народ и го държи в подчинение. Имаше страх да кажеш нещо различно, защото ще те изгонят от работа, ще ти изпратят проверка, ще ти вземат бизнеса.“

Това каза пред гражданите в Мездра лидерът на БСП Корнелия Нинова при представянето на „Визия за България“ със заместник- председателите на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски и Христо Проданов и депутатите Стоян Мирчев и Анелия Клисарова. Нинова допълни, че страхът у хората вече е преодолян, докато преди е имало  апатия, че нищо не зависи от нас.


„Днес протестиращите виждат силата си да поискат промяна. Страната се събуди. Сега най-важното е националната енергия да се обедини за промяна на модела на управление и да се насочи към съзидание“- отбеляза още Нинова. Тя припомни, че  преди четири месеца, при първото представяне на  „Визия за България“, много анализатори са я оценили като значим стратегически проект.

Председателят на БСП каза, че документът е опит за надпартиен подход, предложение за единение на народа зад ключови за страната въпроси- демографска катастрофа, съвременна икономика, достъпно здравеопазване, модерно образование, достойни доходи. “ Визията е и опит да се сложи край на олигархично -политическия модел на прехода, в който политици от всички цветове и задкулисието вземаха решения, вместо демократичните институции и разрушиха принципите на правовата държава. Поставихме си твърде амбициозната задача първи да поведем този разговор с всеки, който иска да помогне“- изтъкна Корнелия Нинова.

Тя каза пред хората, че са проведени  над 400 срещи в цялата страна, от БСП са чули  мнението на десетки хиляди граждани и много конкретни предложения. “ Радвам се, че днес протестиращите издигат същите искания. Не просто смяната на една партия с друга, начело на властта. Това би било безсмислено, ако новите продължат по старому. Смисълът е да се смени моделът и която и партия да управлява, да изпълнява основополагащите принципи на този широк обществен договор. Мнозина казват, че всички партии сме еднакви, че се борим само да се доберем до властта. Ние, ако искахме това, и сега щяхме да сме в безпринципна коалиция на власт. Аз щях да съм председател на НС, щяхме да имаме министри, постове и облаги. И щеше да ни е лесно. Ние избрахме трудния път- да опитаме да променим модела“- заяви Корнелия Нинова.

Тя каза, че съпротивата през тези две години е била силна и сигурно ще се увеличава. „Изправили сме се срещу 10 млрд. лева на паралелната държава. Но връщане назад няма. Започнахме тази битка и ще я изкараме докрай. В началото беше трудно, но сега имаме все повече съмишленици. Оптимист съм, че верният път е посочен, че народът ни има сили да поеме по него и мъдрост да избере кой да го води“- заключи лидерът на БСП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!