«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Още една община без болницата си

2621323ad5fd9f351679d59d6d1699b9
Кога ще се вземат мерки- всеки българин, когато му се наложи, да може да се лекува?

„Още една община без болницата си. И община Петрич остана без болница. Жителите й ще се лекуват в Сандански.

Ако могат да стигнат до там. Мнозинството общински съветници от ГЕРБ решили да се закрие болницата в Петрич и активите й да се слеят с активите на болницата в Сандански.”


Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова, след посещение  в Петрич, където се срещна с жителите на южния град.

„Днес правителството заседава за катастрофите по пътищата и здравословното хранене. Несъмнено трябват мерки по тези въпроси. Но кога ще се вземат мерки- всеки българин, когато му се наложи, да може да се лекува. Онзи ден бях в Ловеч. Фалира окръжната болница там.

Днес в Петрич един лекар ми казва: Хората мрат като мухи. В цялата страна, с изключение на големите градове, положението е катастрофално. Съдът отмени здравната карта, приета от правителството „Борисов 2”.

Никаква реакция от „Борисов 3”. Ще приеме ли правителството факта, че държавните областни болници са гръбнакът на здравеопазването или ще продължава да се прави, че проблем не съществува.

За определени хора той наистина не съществува, защото могат да си позволят най-добрите частни клиники, но за мнозина българи проблемът става непреодолим”, пише още Корнелия Нинова.
Източник: bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!