«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Пакетът за мобилност ощетява българския транспортен бранш

Корнелия Нинова: Пакетът за мобилност ощетява българския транспортен бранш
„С председателя на групата на „Социалистите и демократите” в ЕП Удо Булман разговаряхме по приоритетите на европредседателството – Западни Балкани.

Ние поставихме и въпроса за подкрепа и компромисно решение на пакета за мобилност, за да не бъде ощетяван българският национален интерес. Имаме обща позиция, че така, както е предложен пакетът за мобилност е неприемлив, ощетява българския транспортен бранш и трябва да се намери друго компромисно решение, за да няма дискриминация спрямо България и по-малките страни.”

Това каза председателят на ПГ на „БСП за България” Корнелия Нинова след срещата с представители на групата на „Социалистите и демократите” в ЕП.


Тя добави, че е обсъден и въпросът за двойното качество на храните и настояването на българските социалисти това да бъде преодоляно, както чрез европейски регулации, така и с подкрепа от цялото политическо семейство. „Не приемаме в България да се продава второ качество храна”, категорична бе Нинова. Лидерът на социалистите добави, че са обсъждани и  въпроси за предстоящите европейски избори и сътрудничеството между левите партии. „Радвам се, че получихме подкрепа по важни въпроси за българския национален интерес”,  завърши Корнелия Нинова

Удо Булман: Обсъдихме много важни неща, свързани с европейската политика

„Обсъдихме много важни неща, свързани с европейската политика. В деня на срещата на Върха, обсъдихме и въпроса между Гърция и Македония. Надяваме се, че е направена стъпка напред и доброто сътрудничество ще продължи.

Вече усещаме духа на напредъка”.  Това каза председателят на групата на „Социалистите и демократите” в ЕП Удо Булман. Той бе категоричен, че в семейството на Социалистите и демократите  ще продължи обсъждането на въпросите, които са обсъдени с Корнелия Нинова за постигане на решения, които удоветворяват и Изтока и Запада.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!