FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Посещението на Борисов в Русия- много условности, много неизвестни, никаква яснота

Корнелия Нинова: Посещението на Борисов в Русия- много условности, много неизвестни, никаква яснота
Започнатият диалог между България и Русия трябва да продължи

„От посещението на Борисов и министрите очаквахме повече конкретика“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. „Добре е, че имаше срещи и на президента Радев, и на премиера Борисов.

Чрез тези посещения се размразиха отношенията между България и Русия“, каза още тя. Нинова изрази съжаление, че не е имало срещи между българските министри и техните руски колеги по конкретни теми и споразумения и нищо конкретно не е договорено.


„Борисов се опита да поправи собствените си грешки от спирането на проектите, но не успя. Извинява се и търси прошка от г-н Путин, но за нас е по-важно да се извини на българския народ за пропуснатите ползи, за националния интерес на България. Надяваме се започнатият диалог между България и Русия да продължи на всички политически, дипломатически и икономически равнища, защото е в интерес на България“, допълни председателят на БСП.

Нинова подчерта, че Борисов е отишъл в Русия, за да осигури газ за хъб „Балкан“, но нищо подобно не е получил. „Замразяването и на „Южен поток“, и на „Белене“, очевидно ще ни струва много за националния интерес, както виждаме от тези разговори“, коментира Корнелия Нинова.

Тя припомни, че БСП подкрепя изграждането на АЕЦ „Белене“, но по информации от медиите, този проект и неговото стартиране отново е поставен за решение на българското правителство. „Руската страна е готова да се включи, но едва след като България си изясни какво иска. Нашето правителство явно още не е изяснило. Очакваме да внесат поне отпадането на мораториума, за да направим първа стъпка“, посочи тя.

По нейните думи общи приказки очевидно не работят, а трябва да се дадат конкретни сигнали. Нинова обърна внимание,че всички решения се поставят под условие – ако Европа разреши, ако българското правителство реши да размрази проекта. „Има много условности, много неизвестни, никаква яснота“, уточни Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!