FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Правителството компенсира безсилието си със силови мерки

Нинова към Борисов: Дипломацията е тънка работа и не е за всеки!
Резервите на президента повтарят нашите аргументи и са основателни

Във връзка с наложеното вето от президента Румен Радев – резервите на президента към Закона за действията по време на извънредно положение са основателни.

Те повтарят нашите аргументи, изразени в Народното събрание, при обсъждането и гласуването. Многократно настоявахме правителството да представи план за социално-икономически мерки в подкрепа на засегнатите от кризата, така както направиха редица европейски правителства.


Това не се случи в закона.  Нещо повече- поискахме актуализация на бюджета с ясно разписани средства за подпомагане на домакинствата. И това наше предложение беше отхвърлено. Противопоставихме се на крайните мерки, засягащи свободата на изразяване и налагане на цензура.

Гласувахме против текста, с който се наложи ограничаване на свободата на словото.  Не подкрепихме и възлагане на изрични правомощия на армията в закона. Тя може да се включи и по сега действащия закон,  без да и се дават извънредни права.

Правителството компенсира безсилието си да се справи с кризата и хаоса, който създаде с прекомерно увеличение на силовите мерки .

Що се отнася до борбата със спекулата: както многократно заявихме- недопустимо е в този тежък за целия народ момент, някой да трупа печалби на гърба на болестта и нещастието на хората. Настояваме за справедливост.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!