Корнелия Нинова: Работата на Мая Манолова се определя в три думи – съдържание, доверие и резултати

Корнелия Нинова: Работата на Мая Манолова се определя в три думи - съдържание, доверие и резултати

Корнелия Нинова: Ще подкрепим доклада на омбудсмана Мая Манолова. Приемете нашето уважение и подкрепа за това, което правите

„Ще подкрепим доклада на омбудсмана Мая Манолова. Приемете нашето уважение и подкрепа за това, което правите“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на дебатите по отчета на омбудсмана на Република България Мая Манолова за 2016 г.

Тя определи работата на Манолова с  три думи: съдържание, доверие и резултати. „Вие дадохте съдържание на институцията Омбудсман, повишихте значително доверието на българските граждани в нея и благодарение на това има и своите резултати“, допълни тя.

Според Нинова високата оценка, която всички дават на тази активност и съдържание на работата на институцията, е предизвикателство и към народните представители. „Дали ние отговаряме достатъчно активно и съдържателно на предложенията на институцията за законодателни промени?

Защото не бива да оставяме тези усилия, без да свършим своята работа“, посочи председателят на БСП. По нейните думи много по-голям би бил резултатът, ако се реагира по-бързо и адекватно на предложенията на Мая Манолова.

„Призовавам ви да бъдем малко по-активни в тази своя отговорност и функция на законодатели“, каза още тя. Корнелия Нинова изрази надежда, че разговорът за правомощията и тяхното орязване е шеговит. „Няма да позволим в този парламент това да се случи. Работете спокойно, със същата енергия и ентусиазъм. Имате нашата подкрепа и уважение“, обърна се Нинова към омбудсмана.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!