Facebook

Корнелия Нинова: Служебният кабинет днес замете следите на правителството на Борисов

Корнелия Нинова: Служебният кабинет днес замете следите на правителството на Борисов
В този парламент ще се поставят истинските въпроси на обществото и ще се търсят решенията на проблемите от ПГ на „БСП за България“

„Служебният кабинет днес замете следите на предишното правителство. Правителството на Борисов, министрите Москов, Ивелина Василева и Лиляна Павлова ще носят ли политическа отговорност за мълчанието си в продължение на шест месеца и за отражението на това мълчание върху здравето на българския народ?“

Това попита председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна в рамките на изслушването на тримата министри от служебния кабинет Илко Семерджиев, Ирина Костова и Спас Попниколов за завишеното съдържание на уран във водата на Хасково.


„Няма да ви позволим и 44-тият парламент да бъде безличен, както беше 43-тият. В този парламент ще се поставят истинските въпроси на обществото и ще се търсят решенията на проблемите от ПГ на „БСП за България“, допълни тя.

Според Нинова от дискусията в залата е станало ясно, че има превишаване на нормите на уран във водата, но не е опасно. „Не е опасно, но водата е спряна и не трябва да се ползва. Не се знае какъв е ефектът върху здравето на народа – ще го разберем след 3-4 месеца, ако се наложи да направим такова изследване. Не се знае коя е причината – дали са урановите мини и ще видим някога да търсим причината“, обобщи чутото председателят на БСП.

Тя уточни,че докато се е провеждала дискусията в парламента, е получена информация от Варна за същия проблем в Садово и Аврен и има протоколи за това в министерството от 11 ноември 2016г. „Сигурно има и други такива места в България“, коментира тя. Нинова е на мнение, че в залата не е имало дебат, а имитация на такъв и замитане на следи.

„Няма да оставим това така и внасяме подписите за специална анкетна комисия, която да продължи да се занимава с въпроса, но не само в Хасково, а в цяла България“, каза още Нинова. Тя посочи, че комисията трябва установи случаите в страната, да предложи мерките за решаване и законодателните промени, за да се прекрати това отношение към българския народ, включително от страна на българския парламент.

„От наша страна ще имате обективно, аналитично, реално предложение за решение на проблемите, но ще имате и истината в очите“, категорична е тя.

Корнелия Нинова констатира, че парламентът е тръгнал по установеното русло – много приказки, без никакво съдържание, без резултат и решение за хората. „Трябва да решим три въпроса: Къде в цялата страна има такъв проблем? Кой трябва да контролира консервиране и наблюдението върху урановите мини? И най-големият въпрос – ще поставим ли някога тук откровено и истински въпроса за политическата отговорност?“, попита още председателят на БСП и подчерта, че спешно трябва да се гарантира здравето на хората.
Източник: bsp.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!