«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова с кървава изповед на конгреса на БСП! Червеният лидер скочи на Борисов и се закани да…

Корнелия Нинова с кървава изповед на конгреса на БСП! Червеният лидер скочи на Борисов и се закани да...
Преди минути започна заседанието на 49-ия конгрес на БСП, който е определян и за революционен, защото на него трябва да бъде приета реформата „Нинова“. Зала №1 на НДК е препълнена, настроението е приповдигнато, пристигнаха и много гости, сред които е и руският посланик Анатолий Макаров.

„Има една дума, която днес бележи в най-голяма степен живота ни и тя е несправедливост, има друга дума, която чуваме и тя е промяна. Промяната започна в света, в Европа, в България – срещу тези, които разпределят икономическа власт, но гледат бездушно на мнозината, които живеят в нищета. Хората въстанаха срещу статуквото, поискаха нови водачи, които да им върнат достойнството“, заяви лидерът на червените Корнелия Нинова.

По думите ѝ БСП сложи началото на такава промяна с избора на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на България.


„Благодаря ви и поклон. Вие направихте възможна тази победа и хилядите социалисти, които представлявате, каза тя и допълни. Нека покажем уважение и на онези над 2 млн. българи, които ни повярваха, нека убедим и останалите, че ние сме промяната и може да я доведем до край. Днес промяната е задължителна”, каза Нинова.

Според лидера на БСП живеем в 2 Българии – официална и паралелна, виртуална и реална.

„Българинът обича да пътува, видял се в пари и вижте какво става магистралите отесняха, но вижте какво става, посочи тя и цитира статистически данни за доходите на населението. През 2015 година хората, които живееха в тежки условие нарастнаха с 2 млн. души”, каза тя и започна да изрежда секторите, които според нея са проблемни.

„Образование – то е приоритет за нашите опоненти, то се нуждае от реформи и най-накрая в последните години започна, но фактите са, че първокласниците започнаха без буквар и България заделя най-малко пари за образование и сме на последните места по грамотност”, каза тя и по този начин индиректно нападна Бойко Борисов.

Нинова открои и другите проблемни сектори – здравеопазване, еврофондове, външна политика. Тя даде за пример споразумението с Канада и споразумението. Според нея българският народ се е възпротивил, тъй като България е станала зависима от международни споразумения. Нинова коментира и санкциите срещу Русия и политиката на предходното правителство. „Българското правителство многократно подкрепи санкциите срещу Русия и тяхното продължаване. Тук ще замълча, защото срещу величието на Шипка всички мълчат”, каза тя.

Що се отнася промяната в БСП, тя посочи „Ние предлагаме промяна в ръководството, за да покажем, че сме разбрали, че българските граждани искат промяна”.

Нинова заговори и за предстоящите избори:

„Има много партии днес, ще има много предложения. Ние сме различни с различни визии и народът ще избира. Но ще ви дам един пример. Ние предлагаме план за България, нашият опонент предлага доктрината ГЕРБ, доктрината Борисов, от една страна ние се стремим да съхраним българщината и нашата цел 1 млн. гласове на изборите. Народ или гласове – хората да изберат.” „Ние ще закрием тази паралелна държава“, избухна Нинова.

Но форума БСП представя нова визия. Целта е партията, която още през лятото обяви, че се стреми към промяна, да демонстрира промяна във всичко. Затова зала №1 на НДК, където в събота и в неделя ще тече форумът, ще бъде осветена и наредена по различен от досегашния начин.

Конгресът има три задачи:

-да одобри предизборната платформа на партията:

-да промени устава;

-да приеме новата коалиционна рамка, която БСП ще спазва на предсрочните избори за парламент на 26 март.

Още в началото стана ясно, че опитът за бламиране на соцлидера се провали.
Източник: БЛИЦ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!