Facebook

Корнелия Нинова: Управляващите фалират малкия бизнес с новите касови апарати

Корнелия Нинова: Управляващите фалират малкия бизнес с новите касови апарати
Три големи фирми прибират 122 млн. лв.

„Закупуването на нови касови апарати е голям удар по малкия, средния и семейния бизнес.

Управляващите искат да изсмучат 122 млн. лв. от семейните фирми и кварталните магазинчета, като ги принуждават да си закупят нови касови апарати. Защо?


Скоро ги накараха да си купуват такива. Те си ги регистрираха и са в гаранция още“. Това заяви на среща със софиянци от столичните райони „Надежда” и „Връбница” лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й единственото обяснение за тази мярка, която засяга около 400 000 фирми, е лобиране в интерес на три производителя на касови апарати.

„Управляващите искат да приберат тези 122 млн. лв. от кварталния магазин, който едва свързва двата края”, заяви тя.

„За да покрият този разход, ще се увеличат цените на стоките и услугите“, подчерта Нинова. Тя се позова на експерти, според които ефектът от тази мярка е спорен.

„Вместо да направят електронното управление, което да успокои бизнес средата и да внесе повече прозрачност, те  създават нова пречка пред икономиката“, заключи Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!