Корнелия Нинова: Ще е неморално и нечовешко докато майките на децата с увреждания през лятото са пред НС с децата си, ние да сме по плажовете

Корнелия Нинова: Ще е неморално и нечовешко докато майките на децата с увреждания през лятото са пред НС с децата си, ние да сме по плажовете
Моля, който се изказва тук, да казва от чие име говори. Ние не сме Корнелия, Петър, Георги. Ние сме представители на много хора.

Всички, които се изказахте днес, направете ми реплики, ако можете, и ми кажете- вие от чие име ги говорихте тези неща. Кажете: „От името на избирателите на ГЕРБ, които ни изпратиха тук.

От името на 10 души, които ме упълномощиха да ви кажа, че те искат- докато майките на деца с увреждания и деца стоят навън, ние да почиваме“. Кажете от чие име говорите, защото аз ще ви кажа, от чие име говорим ние.

Този път няма да кажа от името на 1 млн. избиратели, което е факт, а ще ви кажа от името на майките на децата с увреждания, които са ни написали: „ Уважаеми народни представители от ПГ на „БСП за България“, от юни 2018г. протестираме, за да защитим правата на нашите деца и на хората с увреждания. Системата ни убива и има нужда от сериозна промяна, за да гарантира живота и нормалното съществуване на децата ни.

Ще бъдем в палатковите лагери, докато не се приемат необходимите закони. Имаме уверения от Министерство на труда и социалната политика, че те ще бъдат готови до края на юли. В тази връзка подкрепяме идеята Народното събрание да работи през август, за да бъде прието законодателството, което ще помогне на над 70 000 души и техните семейства.“

Това ли е популизъм. Ние заставаме с лицата си, с имената си и ви казваме от името на тези хора, че искаме да работим. Вие ми кажете- от чие име говорите, че искате да си почивате на плажовете през август, докато те лежат в палатките. Днес омбудсманът Мая Манолова ще внесе законопроект с направените промени след разговорите и дебатите.

Веднага след това се събираме в нашата ПГ, разглеждаме новите предложения, които внася Мая Манолова и майките на деца с увреждания и ако те отговарят на това, за  което ние сме разговаряли с тях, ние ще припознаем този законопроект и ще го внесем в деловодството. Ето ви материал за работа. Министърът на труда и социалната политика се ангажира до края на юли да внесе закони, ето още материал за работа. Тези закони ще стоят в деловодството от края на юли до септември, а ние през това време ще почиваме.

Заедно със законите в деловодството, майките и децата ще лежат в палатките, а ние ще почиваме, защото ни трябва време, трябва да помислим, да го огледаме. Поне веднъж бъдете почтени, директни и откровени.

Кажете-  не искаме да работим през август, искаме да си почиваме, търсим начини да се измъкнем от тази работа и да го кажем завоалирано, за да не ядосаме хората с увреждания. Излезте и си го кажете. Недейте да шикалкавите, защото всичките ви аргументи са несъстоятелни.  Единственото решение е да подкрепите нашето предложение, обратното ще  е неморално и нечовешко- докато те през лятото са пред парламента, в палатките, с децата си, ние да сме по плажовете на България и чужбина.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!