Красимир Янков за вота на доверие

Красимир Янков за вота на доверие
Вота на доверие, който предстои е своебразен вот на недоверие за целия период на управление на ГЕРБ.

Корупция е имало и преди Бойко Борисов да бъде избран за министър-председател, но осем години е един пределно дълъг период, в който трябваше България да излезе от фокуса, в който е поставена, всред държавите с най-тежки корупционни практики.

Дори закона за борбата с корупцията е драстичен пример за пореден опит за замазване на проблема с корупцията.

Само фигура посочена от опозицията ръководител на новосъздаващата се служба може да е гарант за ефективност в работата на този орган.

Корупция се генерира от дейността на изпълнителната власт и управлението на общините, там където се разпределя финансов ресурс.

Така, че борбата с корупцията може да има резултат само под контрола на опозицията. В този вот ще посочим и конкретни примери, в които корупцията може и да не е все още уличена, но е обществено видима.

Именно реакцията на обществото класира корупцията, като най-големия бич за нормалното ни развитие и икономически просперитет, както и за лошата инфраструктура.

Не може прословутото саниране, в което са вложени милиарди да стартира при над 300 лева, а сега, след обществения натиск се изпълнява за малко над 100 лева на квадратен метър.

Къде отиде тази разлика от около 200 лева? Формирана е прекомерна печалба, която е имала своето разпределение обратно по трасето, вероятно.

Така, че разбира се, темата е корупция. Заедно с всички в парламента, които са готови да се борят с нея.

При гласуването няма как да получим реализация със сваляне на кабинета, заради характера на коалиционната подкрепа на Бойко Борисов, но ние ще поставим на обществено внимание и ще очакваме реакция от специализираните органи по конкретни теми.

След това с парламентарен контрол ще наблюдаваме развитието всички проблеми. Въпреки привидно предрешения резултат, ние искаме този вот, защото сме готови с алтернативата за управление.

Проведените разговори с ДПС свързани с вота и декларираната от тях подкрепа, независимо, че няма да са съвносител, показва че темата корупция наистина е първостепенна за всички, освен за участващите във властта.

Логично е да внесем самостоятелно вота на недоверие, заради това, че единствено БСП определя продължаващото управление на ГЕРБ като вредно за България.

Наша задача е да прекратим традиционно предсрочно мандата на кабинета Борисов, но този път доста по предсрочно и окончателно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!