«
»
FacebookGoogle+

Красимир Янков за жизненият стандарт на хората

Красимир Янков за жизненият стандарт на хората
Докога за управляващите жизненият стандарт на хората ще е условно понятие без никакво съдържание?

Спомням си, че Владислав Горанов напусна парламента, защото доходът от заплата не покривал потребностите му.

Значи за него немалката депутатска заплата не осигурява високия стандарт на живот, към който се стреми. Какъв стандарт и какви потребности могат да покрият младите лекари, полицаите, актьорите, държавните служители в по-голямата си част със заплатите, с които са ги обрекли на социална нищета?


Какво получихме като данни от последните статистически справки? За покриване на жизнения стандарт на четиричленно семейство в София са нужни малко над 3000лв., а за живеещите в страната 2325 лева. Как го виждате г-н Горанов постигането на този доход през 720 лв. заплата на млад лекар?

Ако и съпругата му е лекар, могат ли те да си позволят да се превърнат в семейство с две деца? Или със заплатата на полицай и съпруга работеща при сходен на неговия размер възнаграждение, може ли да очакваме да преборим демографския срив? И това са доходи на хора с висок образователен ценз или професионална квалификация, а какво да говорим за обикновените труженици и хората с по-ниско квалифициран труд, които попадат в категорията с възнаграждение под линията на бедност, а те са 27% от домакинствата. 71% от хората, отразено чрез статистиката за последното тримесечие на 2017, живеят под необходимия социален минимум от 581,31 на член от семейството.

А нужните пари за повишаването на стандарта им до изискуемия минимум не присъстват в никаква управленска стратегия на управляващите за политика на доходите. Няма нищо по-важно от грижата за благосъстоянието на хората.

Санирането погълна 2 милиарда лева, но то по никакъв начин не помага за подобряване на демографията. Проекти, от които се създават корупционни схеми източват държавния бюджет, а какво по коректно от това да се повишат доходите на хората и те да са в състояние сами да поддържат и ремонтират своето имущество. Прословутото саниране стартира с над 300 лв. за квадратен метър и след разкритията за тази спекулативна стойност спадна до малко над 100 лв. Има ли по очебиен факт за корупция?

Кабинетът Борисов 1 си отиде предсрочно в голяма степен заради неадекватното поведение на финансовия министър Дянков, заради пълното замразяване на пенсиите и заплатите.

Скандиранията “Сбогом Дянков, сбогом ГЕРБ” още кънтят. От мизерията на хората скоро ще прозвучи “Сбогом Горанов, сбогом ГЕРБ”, и това ще бъде викът на всичките онези 71% български граждани, които мизерстват с дохода на “работещи бедни”. За тях 8 години популистко управление на Борисов са прекалено дълга проява на търпение, което се изчерпа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!