FacebookGoogle+

Красимир Янков: МВР е легитимният правоохранителен орган

Красимир Янков: МВР е легитимният правоохранителен орган

Президентът на Република България и Главният прокурор едновременно сезираха Конституционния съд с искане да бъдат обявени за противоконституционни текстове от Закона за частна охранителна дейност.

Управляващите направиха опит за пореден път да снемат от ангажимента на държавните органи задължения, които са им вменени по закон. Стана ясно, че само независими институции могат да бъдат коректив на това некадърно управление.

Законотворчеството на ГЕРБ не е просто в ущърб на гражданите. То нарушава и конституционните му права, което е видно от мотивите, с които е сезиран Конституционният съд.


В Народното събрание, формираното мнозинство, което всъщност е сбор от малцинства, прокарва всякакви приумици въпреки аргументираното противодействие, на което ги подлагаме в дискусиите по всеки закон.

Държавата не може да се оттегли от ангажимента по грижата за живота на гражданите и за тяхното имущество. Обещанията от предизборния период за полицейско присъствие отдавна са забравени.

Сега “специалистите” от сектора, начело с министъра на вътрешните работи, обясняват, че всъщност един полицай така или иначе не е надеждна защита за едно или две села. Затова тази функция трябвало да премине в ръцете на частните охранители. За тока ще отговаря Гинка, а за охраната някой с подобен на Гинкиния капацитет.

След реакцията на Президента и Главния прокурор вероятно този закон ще бъде спрян, но за да спрат безумията трябва да бъдат сменени управляващите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!