«
»
FacebookGoogle+

Кристиан Вигенин участва в Парламентарна делегация на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове

Кристиан Вигенин участва в Парламентарна делегация на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове
Парламентарна делегация на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, водена от председателя Кристиан Вигенин

Той участва в 58-мата пленарна конференция на комисиите по европейските въпроси на националните парламенти на държавите-членки на ЕС.

Конференцията се провежда от 26-ти до 28-ми ноември в гр. Талин, в рамките на парламентарното измерение на Естонското председателство на Съвета на ЕС.


В първия пленарен ден бе проведена среща на председателската тройка на комисията, с участието на председателя на комисията по европейски въпроси, както и председателите на комисиите по европейските въпроси на Естония и Малта, и представители на Европейския парламент, начело с Данута Хюбнер, председател на Комисията по конституционни въпроси в ЕП.

По време на парламентарния форум се предвижда да бъдат обсъдени ключови теми като бъдещето на Европейския съюз, доближаване на Европа по-близо до нейните граждани: кои са добрите практики на националните парламенти, единен цифров пазар: настояща ситуация в сферата на електронните услуги, настояща ситуация: изграждане на устойчив Съюз за сигурност и външно измерение на миграцията: предотвратяване и борба с незаконната миграция.

Председателят на КЕВКЕФ е ключов говорител по втория панел посветен на предизвикателствата свързани с възвръщане на доверието и приближаване на Европа до нейните граждани, като се отчитат правомощията и активна роля на националните парламенти в този процес, след Договора от Лисабон.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!