Крум Зарков: „Визия за България“ е протегната ръка към народа, за да спасим заедно родината си

Крум Зарков: „Визия за България“ е протегната ръка към народа, за да спасим заедно родината си
„Нямаме право да се откажем. Нямаме право да севедем глава. Тази страна сме я наследили от хора, които са я изградили и не можем да оставим народът ни да изтича в чужбина и тя да изчезне. Искаме да променим това и ви подаваме ръка да го направим заедно“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП за България Крум Зарков по време на представянето на „Визия за България“ в Габрово.

По думите му тръгването на депутатите от левицата из страната с визията цели именно да събудят националната енергия и експертния потенциал, които има нашата нация, за да се справим с общите проблеми.

Социалистът подчерта, че държавата трябва да се върне на местата, които е напуснала в последните години и да участва в: икономическия живот на страната; да регулира като създава справедливи закони и има институции които работят само в името на общото благо, а не на частното; да образова и да изгражда кадри; да осигурява качествено здравеопазване.

Той подчерта, че идеята не е: „Станете вие, за да дойдем ние“, а да изградим визия за следващите поне 10 години, която да се изпълнява, независимо кой е на власт и хората, които взимат участие в писането й да го държат отговорни за изпълнението й.

„Думата „Визия“ е най-същественото в този проект. БСП е единствената партия, която предлага визия за излизане на страната от агонията в която е сега“, заяви народния представител Виолета Желева. Помолена да коментира предвижданите мерки в помощ на възрастните, тя заяви, че БСП настоява за преизчисляване на всички пенсиите спрямо средноосигурителния доход всяка година, както и приемането на  Закон за възрастните хора.

Депутатът Иван Иванов подчерта, че в сектор сигурност левицата залага на връщане на държавността и чувството за справедливост в хората чрез създаването на институции, които да работят в интерес на хората, а не обслужват определени клиентелистки частни интереси. „МВР не трябва да е  охранителна фирма, а да се грижи за сигурността на хората““, каза още той.

На въпрос за данъчната политика депутатът Лало Кирилов обясни, че идеята на левицата е да се премине от единна данъчна ставка към прогресивна данъчна скала, за която БСП предлага няколко варианта във визията. По думите му данъците могат да се използват и за да се намалят огромните неравенствата между доходите на хората.

По повод на регионалното развитие народният представител Радослав Стойчев подчерта, че във визията е залегнало доразвиване на процеса на децентрализация на общините намаляване на дисбаланса между силно и слабо развити общини> Той обясни и че са залегнали планове за увеличаване на инвестициите в Северозападна България и Странджа-Сакар.

Евродепутатът от БСП/ПЕС Момчил Неков представи пред обществеността инициативите на левицата на европейско ниво и защитаването на българските интереси в Европейски парламент, важността на кохезионната политика за България.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!