Крум Зарков: Когато едно правителство не може да се справи с основния проблем пред страната, то трябва да си тръгне

Крум Зарков: Когато едно правителство не може да се справи с основния проблем пред страната, то трябва да си тръгне
В страната ни, за съжаление, всичко е схема и всяка нова норма прави схема

„В последните години- това, което пише в законите ни, няма значение, защото случващото се е коренно различно. В страната ни, за съжаление, всичко е схема и всяка нова норма прави схема.

Струва ми се логично, че когато едно правителство не може да се справи с основния проблем пред страната, то трябва да се тръгне.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков по БНТ. По думите му са изминали 9 месеца в конкретните примери.

„Те са и публична, и обществена тайна – то не беше НДК, то не беше ограда по границата, то не беше Хасково, суджукгейт. Какво още трябва да се случи? Какво по-конкретно от това, че хората, участвали в обществени поръчки- 80% заявяват, че поръчките са манипулирани в полза на един участник.

Какво по-конкретно от това- как един министър казва, че системата на здравеопазването, която акумулира 4,7 млрд. лв., е пропита от интереси. Какво по-конкретно от това, когато един министър си подава оставката, а друг казва, че бил отстранен, защото е затегнал колана. Какво по-конкретно?“ попита Зарков.

„Говоренето за вота и това, което ни се случва не е маловажно. Омертата, която цари, е на път да бъде пропукана. Получаваме десетки сигнали за корупция в страната“, заяви Зарков. Той допълни, че вотът на недоверие стъпва на една много ясна логика, защото корупцията, всепризнато,  е основният проблем на държавата ни.

„Дебатът за Истанбулската конвенция прегря. Обществени дебати, които засягат развитието на обществото, трябва да бъдат разяснявани, а не просто налагaни, защото така е по-изгодно.

Ние считаме, че ратификацията в момента не е необходима и ние няма да я подкрепим“, каза също зам.-председателят на ПГ.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!