«
»
FacebookGoogle+

Крум Зарков: Когато не сме в парламента, ние сме при хората

Крум Зарков: Когато не сме в парламента, ние сме при хората
Вместо да е политическа сцена, този парламент се превръща в завеса

„Когато не сме в парламента, ние  сме при хората“, това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков в предаването „Плюс минус“ по Нова ТВ.

Той обясни, че мотивите, с които президентът е наложил вето върху промените на Изборния кодекс, са тези, които от БСП са представили по време на дебатите. „Президентът направи това, което се очакваше от институцията – върна за преразглеждане изборните промени“, коментира Зарков. Той уточни, че ветото на президента е частично и че са върнати за преразглеждане 18 разпоредби, сред които са преференцииите и машинното гласуване.


„Дебатите по въпроса за Изборния кодекс са изчерпани – те се състояха преди 10 дни. Ние ги обсъждахме 26 часа“, заяви Зарков. По думите му въпреки аргументите на БСП, ГЕРБ не са отстъпили от позициите си. „Исканията ни, които също включват начина на вземане на решения в изборните комисии, както и правото на обжалване пред ВАС, не бяха удовлетворени“, коментира народният представител. „Нямаха адектвано парламентарно поведение по време на гласуването. Ние взехме решението да излезем от парламента, след като станахме свидетели на издевателстване над парламентарната процедура“, поясни Зарков. „Парламентът трябва да е сцената, на която се играе политическата игра. Вместо в сцена, този парламент се превръща в завеса“, категоричен бе социалистът.

„Излизането на опозиционната партията от парламента е практика, която е позната. Ние не напускаме просто така. Преди десет дни събрахме Националния съвет на БСП и излязохме с декларация. Решихме, че напускаме парламента, докато не бъдат отменени скандалните промени в Изборния кодекс“, обясни Зарков. „Веднъж завинаги трябва да кажем, че царят е гол. Не може непрекъсното да се правим, че не виждаме какво става“, заключи зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!