«
»
FacebookGoogle+

Крум Зарков: Не признаваме изборните резултати в с. Галиче и с. Беден

Крум Зарков: Не признаваме изборните резултати в с. Галиче и с. Беден
Това не е само битка между БСП и ГЕРБ, а и битка за постиженията на демокрацията в страната

„Не признаваме изборните резултати в с. Галиче и с. Беден. Подаваме искове за касиране на тези избори пред българските съдилища и вярваме, че тези срамни изборни резултати, ще бъдат отменени.” Това заяви на пресконференция в централата на БСП, зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков. Той добави, че ще бъдат пуснати сигнали в прокуратурата срещу:

Ценко Чоков, за упражняване на натиск от затвора; Стефан Терзийски – общински председател на ГЕРБ и собственик на кабелна телевизия, който е регистрирал служителите си в село Галиче, за да повлияе на резултата;


Касъм Касъмов – общински председател на ДПС, който е имал неправомерни деяния; кметът на Девин, за нерегламентирана намеса в изборния процес и Георги Георгиев, директор на военен завод, който е упражнил влияние върху служителите си.

„Всичко това ще бъде обобщено, преведено и изпратено на ЕК, в лицето на еврокомисарите, отговарящи за върховенството на закона и човешките права; ОССЕ, която наблюдава изборния процес у нас; Съвета на Европа; неправителствени организации, които следят политическия процес –

„Трансперънси интернешънъл”, Център за изследване на демокрацията” и др. Това не може да продължава така”, отсече Крум Зарков. Народният представител се обърна към всички демократично и свободно мислещи българи с думите: „Това не е само битка между БСП и ГЕРБ.

Това е битка за постиженията на демокрацията в страната. За физическата свобода на някои граждани.

Това може да не се вижда от София, но цялата страна е изпъстрена с места, като с. Галиче, където хората се страхуват за хляба си и всекидневното си оцеляване.  На тези, които се опитват да ни откраднат демокрацията, казваме- няма да го бъде. Няма да оставим нещата така и ще се борим до край”, заключи Зарков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!