Крум Зарков: Ще внесем вота на недоверие другата седмица. ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел на здравеопазване

Крум Зарков: Ще внесем вота на недоверие другата седмица. ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел на здравеопазване
„Решението за внасяне на вот на недоверие е взето в събота и здравните специалисти работят по мотивите, които ще са готови до края на седмицата. Следващата седмица, в първите дни, ще го внесем в НС“.

Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков пред журналисти в парламента. Той подчерта, че няма да бъдат правени консултации с други парламентарни групи.

„Ще внесем ясни мотиви. Ще внесем и нашата алтернатива за друг вид система, за друг вид здравеопазване и всеки, който се разпознае в тях, е добре дошъл да ги подкрепи“, каза още Зарков.

Според него успешен ще е вот, в който стане ясно, че ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел на здравеопазване, а вместо това предлагат да се наливат пари в една система, която всички констатират, че е пробита. „Успешен ще е вот, в който ясно прозвучи, че има път напред, че има друга алтернатива.

Математическите изчисления не ни интересуват“, допълни зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“. Той поясни, че очаква подкрепа за вота от всеки депутат, който чува в своя регион от хората, че така здравеопазването не може да продължава. На въпрос дали БСП ще предложи свой модел за здравна реформа, Зарков заяви, че такъв вече е предложен в проекта „Визия за България“.

Във връзка с кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия, Зарков коментира, че има правила как протича изборът. „Тези правила включват изслушване на кандидата в правна комисия“, каза Зарков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!