«
»
FacebookGoogle+

Курумбашев: Получихме един урок по европейска солидарност

Курумбашев: Получихме един урок по европейска солидарност
„Днес получихме един урок по европейска солидарност.

Остава едно разочарование от работата на Европейския парламент, който, вместо да приключи този свой мандат със законодателство, по което всички са обединени, приключи със законодателство, което предизвиква дълбоко разделение между държавите членки.

Това не е начинът, по който искаме да виждаме да функционира Европейският съюз“. Това заяви Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в ЕП, по повод днешното гласуване на пакета „Мобилност“ в пленарна зала в Брюксел.


По думите му мнозинството в наша вреда е било огромно – повечето предложения са минавали приблизително с резултат 400 на 200 гласа.

„Извън това, че бяха погазени чисто процедурни правила (например, 100 предложения бяха групирани в един блок и гласувани анблок), на практика центърът победи периферията“, коментира Курумбашев. „Освен това, не го направи по европейския начин – така, както е устроен ЕС – да бъде постигнато съгласие. Напротив, силово беше наложено мнението на едната страна.“

Според Курумбашев има и неща, които са добри за нас – например, това, че от Директивата за командироването на работници са изключени международните, билатералните и транзитните превози. Остава обаче „идиотското“, по неговите думи, изискване за връщане на камиона на всеки четири седмици.

„Нещата не са приключили. Трябва да се отиде на триалог с Европейската комисия и Съвета. Това е процес, който очевидно ще трябва да протече по време на мандата на следващия парламент. Трябва да се излъчи обща позиция, която отново да се върне за гласуване в следващия Европейски парламент“, поясни Курумбашев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!