«
»
FacebookGoogle+

Лавров: Западът ще плати скъпо за революциите в Близкия Изток

Лавров: Западът ще плати скъпо за революциите в Близкия Изток
Западът ще плати скъпо за насилствената смяна на режими и инициирането на революции в Близкия Изток, които въвлякоха региона в пълен хаос, заяви в сряда (25 януари) руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и Руски дневник.

„Ние вярваме, че всички вътрешни реформи трябва да се извършват по спокоен, еволюционен път, а техните форми и темпо не трябва да противоречат на съществуващите традиции“, каза той. „С други думи, хората трябва да определят съдбата си сами“.

Според Лавров Западът „налага собствените си ултра-либерални ценности, като променя политически системи на суверенни държави, според тях чрез идеологически мотивирани операции, за да се свалят нежеланите режими“. „Провалът на тези опити е очевиден, но те ще се занимават с последиците още много дълго време“, подчерта той.

„Така наречената Арабска пролет е ярък пример за това“, отбеляза руският дипломат. „Ние подкрепихме ангажираността на хората в Близкия Изток и Северна Африка към по-добър живот, устойчив просперитет и необходими реформи. За нас обаче беше очевидно, че тези въпроси трябва да се разглеждат на национално ниво“.


„Въпреки това, външна намеса превърна региона в място на хаос и анархия, с множество радикали, които веднага се възползваха от това“, обясни министърът. „Следователно, отслабването или разпадането на държавността в редица страни доведе до безпрецедентен скок на международния тероризъм и екстремизъм, както и до мащабната мигрантска криза, която е обхванала Европа“.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!