«
»
FacebookGoogle+

Лавров: Турция е създала голяма мрежа за снабдяване на „Ислямска държава“

Лавров: Турция е създала голяма мрежа за снабдяване на "Ислямска държава"

Има много факти за наличието на твърде развита мрежа, създадена от турската страна за снабдяването на терористичната групировка „Ислямска държава“, заяви руският външен министър Сергей Лавров

„Ние говорим за това отдавна, защото е напълно очевиден главният канал за снабдяване на екстремистите, на онези, които заемат непримирима позиция, дори ако формално не се отнасят към терористичните групировки.

Там има един участък от границата малко повече от 90 километра (дълъг – ред), който от сирийска страна се контролира от ИД.


А от другата страна съответно се контролира от Турция. В съседство са два анклава на кюрдите. Турция периодично заявява, че ако кюрдите започнат да изтикват ИД от този участък по границата, тя няма да допусне съединяването на двата кюрдски анклава, защото това е неприемливо“, поясни министърът след срещата във Виена на Международната група за подкрепа в Сирия.

“Има много факти, които показват за наличието на твърде сериозна, голяма мрежа, създадена от турската страна, за продължаване и маскиране на снабдяването. В Съвета за сигурност на ООН ние разпространихме преди известно време неофициален документ, в който събрахме факти от открити източници, потвърждаващи тази неприемлива дейност”, изтъкна още .
Източник: epicenter.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!