Лидерът на БСП и на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова изпрати писмо до омбудсмана на Република България

С отсрочването на промените в Кодекса на труда управляващото мнозинство лиши 5000 работници и служители от възможността да получат спра­ведливи обезщетения

ДО

Г-ЖА МАЯ МАНОЛОВА

ОМБУДСМАН

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уважаема госпожо Манолова,

Споделяме тревогата Ви от факта, че министърът на труда и социал­ната политика и народните представители в Комисията по труда, социал­ната и демографската политика от парламентарните групи на ПП „ГЕРБ“ и „Обединени патриоти“ попариха надеждите на служители и ра­бот­ници, които са потърпевши от действията от некоректни работодатели.

С отсрочването на промените в Кодекса на труда управляващото мнозинство лиши 5000 работници и служители от възможността да получат спра­ведливи обезщетения.

Нашата парламентарна група е внесла ЗИД на Тър­говския закон, за да защити тези работници и служители, както редица про­мени в Кодекса за социално осигуряване, Кодекса на труда в интерес на пра­вата на работещите.

Уверявам Ви, че винаги можете да разчитате на нашата подкрепа и на гласовете на ПГ „БСП за България“, когато трябва да се защитят пра­вата на българските работници и служители.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!