«
»
FacebookGoogle+

Любен Милев, БСП Благоевград: Съсипването на „Благоевград БТ” – пирон в ковчега на икономиката в града!

Любен Милев, БСП Благоевград: Съсипването на „Благоевград БТ” – пирон в ковчега на икономиката в града!
„Защо спря работа емблематичната за областния център на Пиринско и за целия регион фабрика „Благоевград БТ”?

Въпроси, които задават благоевградчани и с пълно право. Те касаят предприятие, което даваше работа на над 1000 души и им осигуряваше заплати по 2000 лева, но вече е в историята.

Убеден съм, че приватизацията и умишленото съсипване на благоевградското предприятие, което дълги години бе емблема на просперитета на нашия град, ще се нареди сред най-големите престъпления в най-новата история на страната ни.” – комнтира Общинският председател на БСП Благоевград Любен Милев.


Според него това е  „умишлено убийство” на модерната фабрика, зад което стои настоящето управление. Точно то буквално „подари” холдинга за жълти стотинки на удобния купувач, коментира Милев.

„Закриването на предприятието е поредният много остър пирон в ковчега на благоевградската икономика. Няма благоевградчанин, който да не си спомня, че заводът десетилетия наред работеше на голяма печалба и поддържаше дори общинския бюджет. Имаше пари и за подпомагане на различни сфери – култура, спорт, образование, социални дейности.

В същото време възнагражденията в това държавно предприятие бяха европейски, над два пъти по-високи от средната заплата в България. На всичко това бе „сложен кръст” с любезното съдействие или бездействие на ГЕРБ.”- обясни лидерът на социалистите в Благоевград.

Според него онези, които твърдяха, че работят за развитието на града ни, че има ръст в икономиката ни, че привличат все повече външни инвеститори, че заплатите растат, че българинът живее все по-добре, че българинът непрекъснато ходи на почивки, поне по думите на премиера Бойко Борисов, са лъжи.

„Този балон се спука, макар и твърде болезнено за хората в Благоевград. Разфасоването на някогашната емблема на града ни бе извършено по престъпен начин, но никой не реагира. Къде са синдикатите, които да излязат и да защитят хората, които останаха без работа? Къде е Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол? Всички държавни институции мълчат виновно за „убийството” на тази фабрика.

Знаете ли, че половината от съкратените преди години работници отдавна са на работа в чужбина. Заедно с тях заминават и семействата им, защото в Благоевград не остана нито едно предприятие, което да крепи икономиката. Тази нерадостна съдба очаква и последните 200 души, които останаха на улицата. Докога ще търпим държавата да гони нашите деца към Терминал 2? Докога ще позволяваме на разни управници да подаряват и съсипват нашето национално богатство?”, заключи Любен Милев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!