«
»
FacebookGoogle+

Марио Томов Трайков : Каква дата за Вас е 9 септември 1944 ?

Марио Томов Трайков : Каква дата за Вас е 9 септември 1944 ?


Марио Томов Трайков : Каква дата за Вас е 9 септември 1944 ?

Каква дата за вас е 9 септември 1944 ?
Тази дата внася промяна и то положителна в болшинството население на България. Само след 2 години ставаме република и не сме поданици на царя а граждани.
Но 9 септември дойде благодарение на победоносния ход на Червената Армия.
Без нея няма и 9 септември.


Какво донесе на България 9.

Построиха се болници, институти, фабрики, заводи, комбинати, язовири, каскади,училища, детски градини. България се превърна от изостанала селска държава в индустриална с двама космонавти.
Тогава като е било толкова хубаво защо дойде 10 ноември

Тогава като е било толкова хубаво защо дойде 10 ноември

Това е процес не само в БКП а и в останалите братски комунистически партии в социалистически лагер. Стана благодарение на политиката на Михаил горбачов. Въпреки че има доста негативи Горбачов донесе промяната в старите Сталин ски партий с Генерални Секретари пожизнени. Няма незаменими хора и личности, те това не искаха да проумеят. И вятъра ги отнесе в историята безславно.

Какво трябваше да се промени през тоталитарните години

Аз не смятам че са в огромна степен тоталитарни . имахме добра работеща икономика, безплатно здравеопазване, ниска престъпност, добра покупателна способност на българина. Просто трябваше да се даде възможност на хората да пътуват свободно. Да видят как живеят и другите народи и да сравняват. Много млади хора 1990-1991 заминаха и се върнаха обратно в България. И днес по телевизията съобщиха за връщане на българите в България. Няма по хубаво от родината. Останалото навсякъде си чужд.

Каква дата е за вас 9 септември 1944. Положителна или отрицателна.
Разбира се че е Положителна. Тя донесе втория златен век на България.

Марио Томов Трайков. Член на БСП от 1986 година. Трето поколение социалист. Член на Общо партийната Контролна Комисия .Член на БСП в София, овча купел.
Източник: bulnews

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!