«
»
FacebookGoogle+

Много важно! Ето какво каза Путин за „Южен поток” и България

Много важно! Ето какво каза Путин за „Южен поток” и България

Ние никога не политизираме въпросите относно икономическото сътрудничество. Това заяви Владимир Путин по време на пресконференцията си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Ние предложихме „Южен поток”, изхождайки от това, че нашият газ може да достигне до Южна Европа напряко към потребителите от Европейския съюз. Европарламентът обаче възпрепятства реализирането му и дори изпрати писмо до правителството на България с настояване работата по „Южен поток” да бъде прекратена, заяви Путин.


Сега ние знаем, че българската страна иска да се върне към този проект. Но ние понесохме определени негативи с отказа на европейските партньори за реализирането му. Сега тези намерения са недостатъчни, нужни са ни железобетонни гаранции от юридически характер. Но ги няма, допълни Путин.

По думите му тогава проектът може да бъде подкрепен.
Източник: blitz.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!