FacebookGoogle+

Момчил Неков за електронното правителство: ГЕРБ хвърлят само празни обещания

Момчил Неков за електронното правителство: ГЕРБ хвърлят само празни обещания
“Електронното правителство е решение за бизнеса и за гражданите. ГЕРБ само хвърлят празни обещания, но не го въвеждат, защото ще излязат наяве кражбите и злоупотребите, които правят.”

Това каза кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Момчил Неков на среща с граждани в Божурище и Сливница. Той даде пример как Естония с 50 милиона лева успя да въведе електронно правителство и стана пример за подражание на световно ниво.

“В България са изразходвани около 2 милиарда за електронно правителство досега. И българският комисар е с този ресорс. Вместо да улесним гражданите и бизнеса, а и да направим изразходването на обществени пари прозрачно, мъчим хората и бизнеса и се хвърлят празни обещания”, коментира още той.


Теми, които гражданите поставиха, бяха бъдещето на Европейския съюз след Брекзит и дискриминацията спрямо българите – т.нар. “двоен стандарт”. “Социалистите сме тези, които започнахме борбата срещу двойния стандарт в Европейския парламент. В рамките на мандата успяхме да поставим въпроса на политическо ниво и приехме промяна на европейското законодателство. Националните власти са тези, които са на ход сега”, поясни кандидатът за Европейския парламент от БСП.

Относно Брекзит Момчил Неков заяви, че суверенното решение на всяка държава членка трябва да се уважава. От една страна- със сигурност ще има сътресения и несигурност за българите, живеещи там, те трябва да са приоритетът и център на българската национална позиция по въпроса.

От друга страна- Европейският съюз досега е бил единодушен, че трябва да се говори с един глас. “Това е добре за България, защото като отделна държава едва ли бихме успели да преговорим толкова добри условия, както ако преговорите води Европейският съюз. Великобритания е една от най-големите икономики в света и трябва да остане важен партньор и за нас, и за Съюз”, коментира Неков.

Неравенствата между големите градове и проекти и по-малките населени места също будят притеснение у гражданите в Софийска област. Лало Кирилов, народен представител от ПГ на „БСП за България“ от област София, също взе участие в срещите. Като член на Комисията по транспорт в Народното събрание той заяви: “Когато говорим за пътна инфраструктура, трябва ясно да разграничаваме значимостта ѝ в два типа.

Магистралите са съществени, те ни правят транзитна държава, удобна връзка между Европа и Азия. По важна за българина е общинската пътна мрежа, която е кръвоносната мрежа на България, по която ние изграждаме и поддържаме реалната икономика. По тази мрежа пътуват малките и средните производители и бизнес. Те трябва да са центъра на транспортната политика, а не само магистралите.”

Момчил Неков ще посети и град Драгоман.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!