FacebookGoogle+

Момчил Неков: Популяризирането на българския мед е въпрос на национален приоритет

Кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Момчил Неков, Петър Витанов, Димитър Данчев и Емил Георгиев се срещнаха с представители на Сдружението на ловците и риболовците в България.

Те обсъдиха проблемите, с които се сблъскват ловците и политиките, които могат да се провеждат на европейско ниво за справяне с тях.  “Знам, че проблемите на лова са свързани до голяма степен с екоравновесието.

В новата Обща селскостопанска политика  е  гласувано да се отделят 20% повече за екология”, каза Момчил Неков. Той добави, че ЕС има инструмент да определи рамката, но какво ще пише вътре в нея е национален ангажимент.


По-късно Момчил Неков се срещна с пчелари в Перник. Той изслуша проблемите на хората в сектора. Неков припомни, че миналата година е приет доклад, който има за цел да защити интересите на пчеларите.

“Проблемите на пчеларите в България са пример за национален проблем, които е поставен на европейско ниво и сега, благодарение на вас, има наднационално решение” , каза Неков. Той добави, че комисарят по земеделие  Фил Хоган е уверил, че ще има 60% увеличение на националните пчеларски програми. Момчил Неков заяви, че да се популяризира българският мед е вече въпрос на национална стратегия  и приоритет.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!