НАГРАДА НА НС НА БСП И НА УС НА СБЖ ЗА МЛАД ЖУРНАЛИСТ „СТЕФАН ПРОДЕВ“

НАГРАДА НА НС НА БСП И НА УС НА СБЖ ЗА МЛАД ЖУРНАЛИСТ „СТЕФАН ПРОДЕВ“

През 2017 г., по повод  на 90-годишнината от рождението на Стефан Продев – един от най-големите български журналисти и публицисти, основател и първи главен редактор на в. „Дума“, председател на Съюза на българските журналисти и автор на стотици репортажи, статии и книги, Националният съвет на Българската социалистическа партия и Управителният съвет на Съюза на българските журналисти учредиха НАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЗА МЛАД ЖУРНАЛИСТ НА ИМЕТО НА СТЕФАН ПРОДЕВ.

Съгласно статута на наградата и в изпълнение на решенията на Изпълнителното бюро на НС на БСП и на Управителния съвет на СБЖ от  септември 2018 г.Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българската социалистическа партия и Управителният съвет на Съюза на българските журналисти обявяват, че е открита процедурата по набирането на предложения и определянето на носителя за 2018 г. на Наградата за млад журналист „Стефан Продев“. 

Носители на наградата могат да бъдат млади журналисти до 35-годишна възраст, които

-са посветили своите професионални и творчески изяви на значими обществени проблеми от позициите на социалистическите идеи;

-с публикациите си защитават националното достойнство и силата на левите политически и социални  идеи;

-последователно отстояват съвременните патриотични и нравствени ценности в политическия, икономическия, социалния и духовния живот на обществото;

-са допринесли за популяризиране на политиката и за разширяване на влиянието на БСП и левицата в обществото;

-работят отговорно за поддържане на високия авторитет и обществена значимост на журналистическата професия.

Номинираните за носители на наградата кандидати ще бъдат оценявани по техния висок професионализъм, компетентност и задълбоченост, по защитаваните от тях ясни граждански и нравствени позиции, по завоюваното трайно и авторитетно присъствие в публичното пространство.

Право да бъдат номинирани за участие в конкурса за наградата имат млади журналисти, които през последните години се  изявяват редовно в печатните и електронните медии и социалните мрежи и разработват задълбочено и аргументирано от позицията на левите ценности и политики значими за обществото проблеми.

Право да номинират кандидати за носители на наградата имат ръководствата и колективите на печатните и електронните средства за масова информация, изявени журналисти и публицисти, ръководствата и членовете на дружествата на СБЖ, организации и съвети на БСП, творчески съюзи и неправителствени организации и др. подобни на тях.

За всеки номиниран за наградата до 20 октомври 2018 г. в НС на БСП и в УС на СБЖ трябва да бъде изпратено (на материален и електронен носител) мотивирано предложение, придружено с биографична и  творческа справка за кандидата. Всички номинации ще бъдат разгледани от комисия, в състава на която са включени представители на НС на БСП и на УС на СБЖ, журналисти и представители на други организации. Предложението на комисията за определяне на носителя на наградата трябва да бъде внесено за утвърждаване в ИБ на НС на БСП и в УС на СБЖ до 25 октомври 2018 г.

Носителят на Националната награда за млад журналист „Стефан Продев“ за 2018 г. ще бъде обявен по време на специално организирана за това проява на 1 ноември  2018 г.

Носителят за 2018 г. на Националната наградата „Стефан Продев“ ще получи грамота, плакет и парична сума; ще получи право на специална публикация във в.“Дума“ и в издания на СБЖ; ще стане член на комисията за определяне на следващите носители на наградата.

За повече информация и справки за конкурса се обръщайте към Съвета на НС на БСП по духовна сфера, култура и медии (София 1000, ул.„Позитано“ №20, телефони 02/8107330 и 02/8107219 и е-mail  kulturaimedii@abv.bg) и към Отдел „Организационен“ на СБЖ (София 1000, ул.„Граф Игнатиев“ №4, телефон 02/9882697 и e-mail: petyapeycheva@yahoo.com).

Документите с предложенията за номинираните да се изпращат на посочените електронни пощи и да се внасят на хартиен носител в отдел „Деловодство“ на НС на БСП и в Отдел „Организационен“ на СБЖ до 15 октомври 2018 г. включително.

20 септември  2018 г.

 

Изпълнително бюро

на Националния съвет на БСП

Управителен съвет

на Съюза на българските журналисти

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!