«
»
FacebookGoogle+

Надя Клисурска: Бюджет 2019 не дава перспективи за развитие и не отговаря ня потребностите на хората

Надя Клисурска: Бюджет 2019 не дава перспективи за развитие и не отговаря ня потребностите на хората
Предлагаме 640 лв. минимална заплата, има 2 милиарда и 600 милиона излишък в бюджета

„Бюджет 2019 не дава перспективи за икономическо развитие и не отговаря на основните потребности на хората, които протестират на улицата“, това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Надя Клисурска. Тя заяви, че бюджетът не дава яснота- как ще се справим с крещящата демографска катастрофа, нито с ниските доходи или социалното разслоение, което е резултат от икономически и финансови инструменти, заложени в бюджета.

„Приоритет на ГЕРБ всяка година е да занижава приходната част на бюджета“, обясни Клисурска. Тя коментира, че по този начин разходната част не отговаря на нормалните потребности на хората. Народният представител припомни, че прогнозата на левицата за приходи от ДДС миналата година е била 10 млн. лева. „Вижте колко го заложиха те, вижте и излишъка днес“, призова тя.


„В момента управляващите предлагат ръст на минималната работна заплата от 510 на 560 лв.“, констатира Клисурска. Тя обясни, че предложението на левицата е сумата да се вдигне на 640 лв., защото в края на тази година има 2 милиарда и 600 милиона излишък в бюджета, който се изразходва с постановление на Министерския съвет за неща, които не са минали през Народното събрание. „Нашите прогнозни разчети и в тазгодишния, и в миналогодишния бюджет показват, че приходната част е занижена“, допълни тя.

Народният представител заключи, че настоящият бюджет е консервативен. „Това, че говорим в проценти не дава яснота на хората какво ще се случи с доходите им“, категорична бе Клисурска.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!