FacebookGoogle+

Николай Бериевски: Вярвам, че младите ще бъдем движещата сила на политическите процеси в страната

Николай Бериевски: Вярвам, че младите ще бъдем движещата сила на политическите процеси в страната
„2018 г. бе изключително динамична и успешна за Младежкото обединение в БСП. Свършихме много работа, изминахме хиляди километри, но през 2019 г. предстоят още по- големи предизвикателства пред нас.

Дълбоко вярвам, че ние младите ще бъдем движещата сила не само на предстоящите избори, но и на политическите процеси в страната. Ако МО в БСП запази тази си енергия, в края на годината ще можем да се поздравим с поне два успешни избора“. С тези думи се обърна председателят на младите социалисти Николай Бериевски на първия за 2019 г. изнесен Национален съвет във Велико Търново.

Единият от най- важните документи, които Младежкото обединение прие днес е „Визия на младите за България“.


„За шест месеца обиколихме почти цялата страна с цел да попитаме младите хора какви са техните проблеми и заедно да потърсим  решенията им. Резултатът от всички наши срещи може да се обобщи в: „Младите хора искат да останат в България“, отбеляза Николай Бериевски. Той обясни, че младите искат да създадат и отгледат семействата си в Бъгария, искат да бъдат здрави, искат качествено образование и достъп до култура. Бериевски коментира и как може да се случи това.

Един от начините младите хора да имат спокойствието да създават семействата си в България, е предоставяне на еднократна помощ от 6400 лв. за всяко второ и трето дете на родители,  осигурени за минимум 12 месеца назад. В здравето основен акцент трябва да бъде подобряване на осведомеността на младите хора и двойки в репродуктивна възраст относно възможните причини за възникване на репродуктивни проблеми.

Подобряване на качеството на образованието може да се случи с програма, която да ориентира по- добре кандидат-студентите при взимане на решение коя специалност е най- подходяща за тях. Стъпка към преодоляването на проблема с достъпа до култура може да се реши с въвеждането на т. нар. „Културен чек. Това са част от предложенията, около които младите социалисти се обединиха днес в старата столица.

„Именно върху тези четири акцента се базира „Визия на младите за България“. Тя не е алтернатива на „Визия за България“, напротив. Документът е вдъхновен от две неща- диалогa под надслов „Мисия оставам“, който започнахме с млади балкански лидери в средата на лятото, в който обсъдихме помежду си какви са проблемите на младите в държавите ни и какви мерки за решаването им са предприели съответните държави и другото нещо е „Визия за България“ на БСП“, каза Николай Бериевски.

„За да имат младежите в България по-добре перспектива, това може да стане само с промяна на управлението в България. Това управление доведе България до най-ниските доходи в Европа и най-голямото социално разслоение. 80 процента от българите са на прага на бедността, а 20 процента са заможните. В страната има огромно социално напрежение и огромни регионални диспропорции. Това трябва да бъде спряно и да бъде променен този курс на водене на политика. Политика на парче, под натиск.

Миналата година мина под знака на протестите и скандалите. Правителство, което отказва реформи. Управляващите са недоволни от въпросите, които опозицията поставя всеки ден. Управляващите не харесват и президентската институция. Те искат президент, който говори в унисон с тях“, сподели пред младите хора народният представител Весела Лечева. По думите й младите хора днес са разделени, защото 80 процента са бедни, а останалите разполагат с много пари. В същото време се дава възможност за развитие на малцина, но само ако са членове на ГЕРБ. Според Лечева управляващите не гледат качествата, а партийната принадлежност.

„Младежко обединение в БСП е първата младежка политическа формация, която изготвя подобен документ- „Визия на младите за България“. БСП е правила не малко неща за младите хора в България. ПГ на „БСП за България“ внесе законопроект за т. нар. „Културн чек“, който цели да осигури 200 лв. на всеки млад човек, навършил 18 години за култура в това число за книги, театър и кино.

Това, което Българска социалистическа партия прави е иновативно. Крайно време е младите хора да заявят своя план за развитие“, каза народният представител и зам.- председател на Младежкото обединение в БСП Теодора Халачева.

На първото заседание на Нацоналния съвет на Младежкото обединение в БСП за 2019 година, официални гости бяха народните представители от ПГ „БСП за България“- Валентин Ламбев, Явор Божанков, Кристиан Вигенин и евродепутатът Момчил Неков. Събитието уважи и Областният лидер на социалистите в Търново- Петко Тюфекчиев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!