FacebookGoogle+

Николай Бериевски, председател на МО в БСП: Силни сме, защото сме обединени

Николай Бериевски, председател на МО в БСП: Силни сме, защото сме обединени
БСП е единствената истинска алтернатива, която може да направи България по- добра и по- социална

“2018 гoдина мина. От нея останаха равносметките и, надявам се, правилните изводи. 2019-та, от своя страна, се очертава да бъде една различна година, решаваща за България и БСП.

Това е годината, в която не само трябва да изпълним моралния си дълг към българските граждани и поетите политически обещания, но да използваме напълно реалните възможности пред нас и да сложим край на авторитарното Борисово „царуване“.


С тези думи лидерът на Младежко обединение в БСП Николай Бериевски се обърна към делегатите на заседанието на 49-я конгрес на БСП в НДК. Той изрази убеденост, че БСП е на прав път и с достатъчно воля и усилие, България ще се превърне в истински демократична, по-социална и по- европейска държава.

Николай Бериевски представи кратък отчет за дейността на младите социалисти за изминалата година, която определи като „динамична и ползотворна“. „Реализирахме множество кампании, инициативи, обучения, срещи в т.ч. и международни. Изминахме над 16 000 км., с една единствена цел – да попитаме младите хора в страната- какви са техните проблеми и заедно да потърсим  решенията им. Именно това обедини младите в БСП и ни провокира да създадем документа „Визия на младите за България“, заяви той. Бериевски обясни, че в две страници са обобщени четирите основни приоритета на младите в страната, които са: възможност да създадат и отгледат семействата си в България, да имат достъп до качествено здравеопазване, образование и култура. Обобщени са и конкретните мерки, с които може да се постигне това. „Последните месеци явно показаха, че в Младежкото обединение кипи живот и сигурен съм, че и вие го виждате. Ние, младите в БСП, мобилизирани и заедно, стигнахме до тук. Силни сме, защото сме обединени. Всички ясно съзнаваме, че истинските предизвикателства тепърва предстоят. Напълно съм убеден, че запазим ли тази наша енергия и насочим ли правилно потенциала си във време, в което се изискват смели решения и действия, ще постигнем много повече“, категоричен бе Николай Бериевски.

Лидерът на Младежкото обединение постави и въпроси, свързани с ролята и мястото на младите социалисти в предстоящите избори. Той изрази надежда тенденцията от 2017 г. за увеличаване на младежкото представителство да се запази.

„Призовавам ви да бъдем по-смели, по-уверени и да пристъпим към решителни действия. Нека концентрираме цялата си енергия- да бъдем по-обединени от всякога, за да спечелим предстоящите избори. И знаете ли, това не е самоцелно състезание, което трябва да спечелим за победата, а за да докажем, че БСП е единствената, истинска алтернатива и ние можем и ще направим страната си по- добра и по- социална“, заключи Николай Бериевски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!