«
»
FacebookGoogle+

Николай Бериевски: Трябва да обясним на младите хора, че бъдещето е в ръцете им

Николай Бериевски: Трябва да обясним на младите хора, че бъдещето е в ръцете им
Ножицата между бедни и богати се разтваря в цяла Европа

„Трябва да обясним на младите хора, че бъдещето е в ръцете им, затова пускането на бюлетина на тези избори е важно“, тоява заяви председателят на МО в БСП Николай Бериевски в сутрешния блок на БСТВ.

По повод избора на зам.-председател на Европейските млади социалисти, Бериевски коментира: „Изключителна отговорност е, тъй като ще представлявам над 30 европейски организации“. Той припомни, че конгресът се е провел в Хелзинки и са присъствали над 300 европейски делегати. „Аз бях общият кандидат на Балканския регион.


По време на конгреса имаше изслушване на всички кандидати и се проведе гласуване, на което бях избран с над 200 гласа от общо 300, което е успех за България и БСП. Оценката е висока за нашата работа с европейските социалисти“, заяви Бериевски. По думите му става дума за мерене на сили с представители на държави като Германия, Франция, Люксембург и Австрия.

„В изказването си позволих да бъда по-радикален, като обърнах внимание, че Европа се движи на две скорости – в България доходите са ниски ,трябва да обърнем внимание на тези въпроси. Ножицата между бедни и богати се разтваря в цяла Европа. Европейският съюз се отдалечава от своите граждани“, разказа още Бериевски. Той заяви, че противно на очакванията му, представители на западните държави са посрещнали изключително бурно изказването и е получил поздравления.

По повод изборите за Европейски парламент, Бериевски изрази мнение: „Не ми е ясно как госпожа Габриел ще защитава българските интереси, когато тя живее изцяло извън България и не е достатъчно запозната с проблемите на българските граждани“.

По думите му Елена Йончева е доказала, че не спира да ходи навсякъде в страната, запознава се с проблемите и ги изсветлява. „Тя е човек, който застава пред прожекторите и казва какъв е проблемът и кой е виновен“, заключи Бериевски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!