«
»
FacebookGoogle+

Николай Цонков: Какво прави МВР за справяне с битовата престъпност в Нови Искър?

Николай Цонков: Какво прави МВР за справяне с битовата престъпност в Нови Искър?
Внесе и питане до министър Каракачанов за провежданата кадрова политика

„Какви действия предприема Министерство на вътрешните работи за превенция и справяне с битовата престъпност в район Нови Искър в София?“

Този въпрос задава народният представител от „БСП за България“ Николай Цонков на министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

„В приемните и по време на срещите ми с граждани на различни събития в столичния район Нови Искър в последните седмици масово получавам сигнали за кражби и чувствително увеличена битова престъпност“, коментира Николай Цонков. По неговите думи хората са крайно недоволни от липсата на адекватни и ефективни действия от страна на Министерството на вътрешните работи за решаването на този огромен проблем.

„Затова настоявам за конкретен и точен отговор от министър Радев какви мерки предприема МВР за гарантиране на спокойствието и сигурността на гражданите“, каза още народният представител.

Николай Цонков внесе питане и до вицепремиера по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов. То е свързано с провежданата кадрова политика и осигуряването й със средства от бюджета на Министерството на отбраната.

„Във връзка с некомплекта в Министерството на отбраната, възлизащ на над 6500 души, включително и високия обществен интерес и големи очаквания в тази сфера бих искал да получа информация за това каква е кадровата политика и какви мерки ще предприеме министър Каракачанов по мотивиране на военнослужещите, обясни депутатът от групата на социалистите.

Освен това настоявам да ми отговори и дали са осигурени средствата в бюджета на Министерството на отбраната за кадровата политика“, каза още Цонков
Източник: bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *