FacebookGoogle+

Нинова в Шумен: Ние сме за модернизация на армията, но не повече от 2% от БВП

Нинова в Шумен: Ние сме за модернизация на армията, но не повече от 2% от БВП

„С премахването на машинното гласуване се посяга на демократичния и прозрачен процес на гласуване в България. Отнема се правото на хората да гласуват машинно, което сега им е дадено.

Смятам, че управляващите го правят с цел манипулиране на изборите, защото машините не могат да преправят протоколи и да дописват „мъртви души”.  Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в град Шумен.


Тя подчерта, че от левицата ще  направят предложенията си, каквито са правили и досега, и ще настояват за изчистване на списъците от „мъртвите души”, да се гарантира видеонаблюдение, да остане машинното гласуване. „Надяваме се този път да бъдем чути, защото това ще бъде гаранция за честни избори”, коментира още тя.

По отношение закупуването на изтребителите Ф-16 и актуализацията на бюджета, Нинова заяви: „Националният съвет на БСП има позиция по въпроса за Ф-16 още от миналата година – ние сме „за” модернизация на българската армия, но тя да не надхвърля 2 процента от БВП, да е обвързана с индустриално сътрудничество, което да дава възможност на българската икономика и предприятия да се развиват, както  и да не е за сметка на други социални недофинансирани сектори като здравеопазване, образование, социална политика. Това е принципна позиция на БСП от една година насам.” По думите й от БСП ще изчакат да се вземе решението за Ф-16 и във вторник свикат Съвета по външна политика и отбрана към БСП, за да бъде решено парламентарното поведение на левицата по въпроса.

Относно кандидата на БСП за столицата, Нинова коментира, че конференциите в районите протичат в момента и има яснота за по-голяма част от  кандидатите за районни кметове. По отношение на града, тя коментира, че градската конференция е насрочена за началото на септември.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!